Bugun...
Bizi izleyin:



Başkan Güngör’den Baba Ocağına 56 Milyon Liralık Yatırım

Tarih: 09-06-2020 19:13:18 + -


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, istişare ve değerlendirme toplantısı için gittiği Göksun’da belediye başkanlığını ziyaret etti.


Başkan Güngör’den Baba Ocağına 56 Milyon Liralık Yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, istişare ve değerlendirme toplantısı için gittiği Göksun’da belediye başkanlığını ziyaret etti.

Başkan Güngör’ün Göksun Belediyesini ziyarette Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Coşkun: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve bürokratlarını ilçemizde görmekten mutluluk duyduk. Kendilerine şahsım ve ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Göksun halkımıza hizmetin en iyisini sunabilmek adına Büyükşehir Belediyemizle birlikte işbirliği ile hizmet etme gayretindeyiz” dedi.

 

Başkan Güngör: “Baba Ocağım”

Ziyarette Göksun’un kendisinin baba ocağı olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör: “İlçelerimizdeki istişare toplantılarının üçüncüsü olarak bugün Göksun’dayız. Burası benim baba ocağım. Belediye Başkanımıza ilçemize kazandırdığı bu güzel hizmet binası için teşekkür ediyoruz. Kazakistan ziyaretimizde Almatı (Almaata)’nın anlamını sorduğumuzda bildiğimiz elmanın başkenti anlamında kullandıklarını öğrendik. Göksun ilçemizde gerek ilimizi gerekse ülkemizin elma konusunda Almaatası. Gerçekten burada yetişen elma, gerek rayihası gerekse lezzeti bakımında çok güzel. Daha önce iki tane olan soğuk hava deposunun üçüncüsünü de yapıyoruz. Bu bölgede elma üreticilerimize hizmetin en iyisi sunma gayretindeyiz. Göksun Belediyemiz ve Doğaka işbirliği ile soğuk hava depomuzu da elma üreticilerimizin hizmetine sunacağız. Ev sahipliği için Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’a ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Başkan Beye bir teşekkür de yeni hizmet binasında hem KASKİ hem de Büyükşehir Belediyemize yer vermesinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçe Belediyemiz, KASKİ ve Büyükşehir Belediyemiz tek bir çatı altında Göksunlu hemşerilerimize hizmet sunmaya devam edecektir” dedi.

Başkan Güngör açıklamasının ardından Göksun Belediye Başkanı Aydın’a bakır tabak hediye ederek, hizmet binasının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Başkan Güngör daha sonra her iki belediyenin bürokratları ve meclis üyeleri ile hizmetleri görüşmek üzere toplantıya katıldı.

 

 

İstişare toplantısının açılışında bir konuşma yapan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ilçelerini ziyaret ederek mahalle muhtarları ile istişare toplantısı gerçekleştirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Başkan Güngör’e teşekkür etti.

 

Başkan Güngör muhtarlara hitap etti

İstişare toplantısında muhtarlara hitap eden Başkan Güngör, Göksun ilçesine 56 milyon liralık yatırım öngördüklerini ifade ederek yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin bilgiler aktardı.

Başkan Güngör yaptığı konuşmada: “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz arasında görev taksimi yaptık ama bu cetvelle çizilmiş bir sınır değil. Bu görev taksiminde hizmetlerin yüzde 70’ini Büyükşehir Belediyesi, yüzde 15’ini ilçe belediyesi geri kalan yüzde 15’i de müştereken yapacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana tasarrufa önem veriyoruz. Tasarruf yaparken de hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesine gayret ediyoruz. Bu zamana kadar Göksun İlçemize 5 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız ise 19 milyon TL, planladığımız yatırımlar ise 32 milyon TL olmak üzere toplam 56 milyon liralık yatırım yapacağız” dedi.

 

Başkan Güngör: “Önceliğimiz yol, su, kanalizasyon”

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetleri öncelikli olarak yol, su ve kanalizasyon olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Güngör: “İlçelerimizde ve mahallelerimizde hizmetlerimizin planlamasını yapmıştık. Pandemi sürecinden dolayı biraz aksama yaşadık ama yine de aynı hızla devam ediyoruz. Yol sorununda da önceliğimiz grup yollarıdır. İlk önce bölgeye ulaşımı sağlayan grup yollarının eksiklerini giderip sonra tali yollara yöneleceğiz. Bizim amacımız gelir kaynaklarımızı doğru, yerinde ve zamanında kullanarak hizmet üretmek. Vatandaşa hizmetin en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. Bir bölgemizin grup yolunda yaşanan sorunları çözmeden diğer bölgelerdeki tali yolların eksiklerini gidermeye çalışırsak, hem kaynaklarımızı rantabl kullanmamış oluruz hem de hizmet üretmemiş oluruz” diye konuştu.

 

Başkan Güngör Göksun ilçesine önümüzdeki süreçte, içmesuyu ve kanalizasyon, Yaylakent Projesi, Mehmetbey Gözünün Mesire Alanı Projesi, Göksun Atıksu Arıtma Tesisi, Kapalı Pazaryeri, Küçük Sanayi Sitesi, Göksun Meydan Projesi, Millet Bahçesi ve Konağı ile Göksun Terminalinin Taşınması ve yeniden projelendirilip yapılması olarak söyledi.

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından, mahalle muhtarları sırası ile söz alarak mahallelerinde eksik olan hizmetleri ve taleplerini dile getirdiler.

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Göksun Millet Konağı’nda basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Başkan Güngör, insanların gidebileceği bir sosyal mekan arayışında olduklarını ifade ederek: “Göksun ilçemizde iki tane taziye evimizin haricinde insanlarımızın gidebileceği sosyal mekanlara ihtiyaç olduğunu gördük. Bundan dolayı da Millet Konağı’nın yapımına başladık. Burasını da tamamladıktan sonra önündeki binaları yıkarak burasını geniş bir alana kavuşturacağız. Bu mekan, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın kullanabileceği çok amaçlı bir mekan olarak yapılıyor. Bu tip hizmet binalarının her bir ilçemizde olmasını arzu ediyoruz. Buradaki iki adet taziye evimizden birisini de taziye evi konseptinden çıkararak yine millet konağı formatına dönüştürerek taziye evi olarak kullanılmadığı zamanlarda millet konağı olarak hizmet vermesi için bir çalışma yapacağız” dedi.

 

Başkan Güngör: “Mekanları insanlarla buluşturmamız lazım”

Her fırsatta dile getirdiği bir konuya dikkat çeken Başkan Güngör: “Her zaman söylüyorum. Mekanları yapmanın yanı sıra mekanları insanlarla da buluşturmak gerekiyor. Bu tür mekanları iki belediye olarak istişare içerisinde işletirsek insanları buraya çekmiş oluruz. İnsanlar bu binaları kullanmadığı zaman buraları boş kalır. Bunun için burada bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek bu tür mekanların kullanılırlığını artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Başkan Güngör: “Yaylakent Projesini hayata geçireceğiz”

Göksun İlçesinin havasının ve yaylalarının muhteşem olduğuna değinen Başkan Güngör: “Mehmetbey Gözünün olduğu alanı daha derli ve toplu hale getirerek insanlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca yaylaları ile meşhur olan Göksun İlçemizde Yaylakent projesini hayata geçirerek bölgemizdeki yaklaşık 10 milyonluk nüfusun hizmetine sunacağız. Bunu sağladığımız takdirde yerel kalkınmayı da başarmış oluruz. Çünkü yerel kalkınma turizmle, tarımsal üretimle olur. Göksun- Kahramanmaraş arasında ulaşımı sağlayan yolumuzda kalan tüneller bu sene sonuna kadar bitiyor. Bu tünellerin tamamlanması ile birlikte yaylalarımıza ulaşım daha da kolaylaşacak. Bahsettiğimiz yol sadece il ve ilçemizi birbirine bağlamıyor, aynı zamanda İç Anadolu Bölgemizi Doğu Anadolu Bölgemize, Akdeniz’i, Karadeniz’e bağlayan bir yol. Bu yoldaki tünellerin tamamlanması ile bölgemizde hareketlilik artacak. Özellikle Çukurova ve sahil kesimindeki insanlarımız buralara gelecek” diye konuşarak Yaylakent projesini hayata geçireceklerini söyledi.

 




Bu haber 3074 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Göksun Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI