Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu kırsalında Uzunsöğüt, Orçan, Yeşilyöre, Kırmakaya, Doluca, Yolderesi ve Avşarlı gibi pek çok mahallenin ulaşımda aktif olarak kullandığı 5 kilometrelik grup yolunda sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım ağını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu seyahat imkânı sunmak amacıyla başlattığı şehir tarihinin en büyük asfalt seferberliğini hız kesmeden sürdürüyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde çalışma gerçekleştirilen lokasyonlardan biri de Tğrkoğlu’nda Uzunsöğüt Grup Yolu oldu. Ekipler, bir yandan asfalt öncesi zemin hazırlıklarını titizlikle sürdürürken diğer yandan hazırlığı tamamlanan bölümleri sıcak asfaltla kaplıyor.
5 Kilometrelik Grup Yolunda Kapsamlı Çalışma
Çalışmalar kapsamında; Uzunsöğüt’ün yanı sıra Orçan, Yeşilyöre, Kırmakaya, Doluca, Yolderesi ve Avşarlı mahallelerine ulaşım sağlayan 5 kilometre uzunluğundaki grup yolu baştan sona sıcak asfaltla yenilenecek. 15 metre genişliğe sahip arterde gerçekleştirilecek çalışma ile bölgedeki mahallelerin ulaşım standardının ve seyahat konforunun önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.
“Birçok Mahallenin Ulaşımını İyileştirecek”
Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uzunsöğüt Mahalle Muhtarı Bekir Arı, “Büyükşehir Belediyemizin grup yolumuzda gerçekleştirdiği asfalt çalışması hızla devam ediyor. Fırat Görgel Başkanımıza ve ekibine şahsım ve mahallem adına sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda çalışmalar bitecek ve mahallemizin yolu yenilenecek. Kırmakaya, Doluca, Yolderesi, Avşarlı, Aksu gibi birçok mahallenin ulaşımını iyileştirecek bu çalışma” ifadelerini kullandı.
“Yolumuz Hem Genişletildi Hem Asfaltlanıyor”
Uzunsöğüt Mahallesi sakinlerinden Musa Arı ise yolun geçmişten bu yana yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Bu yolumuz 1969 yılında yapılmıştı. Bazı senelerde birkaç defa asfalt yapıldı burası. Ancak hep çok dardı yolumuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel sayesinde yolumuz hem genişletildi hem de çok güzel bir şekilde asfaltlanıyor. Artık ulaşımda hiçbir sorunumuz kalmayacak. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.