Bugun...
Bizi izleyin:


Bir Zamanların Şişko Nuri’sinden Kötü Haber
Tarih: 26-02-2019 13:19:39 Güncelleme: 26-02-2019 13:19:39 + -


Yeşilçam'da 300'den fazla filmde oynayan ve Şişko Nuri olarak tanınan Sıtkı Sezgin, yalnızlık korkusuyla Samsun'da bir huzurevine sığındı. Şişko Nuri, son nefesini verdiğinde yanında yalnızca Huzurevi görevlileri vardı...


Bir Zamanların Şişko Nuri’sinden Kötü Haber

1949'da Samsun'da doğan usta oyuncu Sıtkı Sezgin, Türk sinemasına ''Vurucam kırbacı!'' repliğiyle damga vurdu. Yeşilçam'da Şişko Nuri olarak anılan Sezgin, On Küçük Şeytan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Bağrımdaki Ateş ve Adile Teyze gibi birçok filmde yer aldı.

1968 yılında TRT 1'de yayınlanan 'Bizim Sokak' filmiyle televizyon hayatına başlayan Sezgin, 40 yıl süren Yeşilçam macerasında Münir Özkul ve Adile Naşit gibi birçok dev isimle aynı projede yer aldı. Sıtkı Sezgin'e 'Şişko Nuri' lakabı, merhum oyuncu Orhan Boran tarafından Bizim Sokak filminde verildi.

Sezgin, ölmeden önce, ''300'e yakın irili ufaklı birçok güzel kaliteli filmlerde rol aldım. En çokta Sezerciğin 'Öksüzler' filmi var. Halkın çok beğenisini kazandı. Benim ailem öldükten sonra Yeşilçam'a girmeden önce çok sıkıntılar çektim. Kahve köşelerinde hayatım geçti. Fotoğrafçılık yaptım.'' diyerek eski günleri yad etmişti.

40 Bin Mark Alman Avrat filminden sonra, unutulma korkusu yaşamaya başlayan Sezgin, ruh halini yıllar önce şu cümlelerle açıklamıştı: Ben bir kenara mı itildim, perişan mı olacağım, ne olacak?' diye düşüncelere kapıldım. Bu sıkıntılarla Samsun'a geldim. Benim en büyük idealim ölmeden önce Kurtlar Vadisi'nde oynamak. Filmin yapımcısı Raci Şaşmaz'a buradan sesleniyorum, ben ölmedim. Bir sanatçı olarak Kurtlar Vadisi'nde güzel bir rol almak istiyorum.

17 Ağustos Gölcük depreminde evini kaybeden Sezgin, gidecek yeri olmadığı için Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevine yerleşti.

Usta oyuncu, verdiği bir röportajda, günümüz televizyon ve sinema dünyasını eleştirerek, ''Bizim Yeşilçam filmleriyle şimdi ki filmleri kıyaslarsak, çok ayrı bir dünya. Yeşilçam filmleri zevkle izleniyordu. Konusu, anlatımı güzeldi. Kemal Sunal'ın, Şener Şen'in, İlyas Salman'ın filmleri, bir sürü komedi sanatçısı ve Hababam Sınıfı gibi bir kadro bir daha gelmez. Bunlar zevkle izleniyordu. Şimdi Yeşilçam tamamen kayboldu. Şimdiki diziler aşk üzerine. O, onun sevgilisini alıyor. O, onu vuruyor, kırıyor. Yani sanat bu değil diyorum.'' yorumunu yaptı.

Türk sinemasındaki unutulmaz çocuk tiplemeleriyle tanınan Sıtkı Sezgin, geçtiğimiz yıl, çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Sık sık meslektaşlarının vefasızlığından şikayet eden Sezgin'in cenazesine, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi görevlileri sahip çıktı. Sezgin, Samsun Derecik Köyü mezarlığında yatıyor...

Şişko Nuri lakaplı usta oyuncu, ölmeden önce Yeşilçam'ın kötü adamı İhsan Gedik bir araya gelerek eski günlerini yad etmişti.




Kaynak: haberler.com

Bu haber 9193 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Magazin Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI