Bugun...
Bizi izleyin:


SAHNELERİN ARANAN İSMİ OLDU!
Tarih: 24-10-2018 12:47:19 Güncelleme: 24-10-2018 12:47:19 + -


SAHNELERİN ARANAN İSMİ OLDU!


SAHNELERİN ARANAN İSMİ OLDU!

Andımızı Okumak İçin Eline Aldığı Mikrofonu Hiç Bırakmadı

 

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ünlü ses sanatçısı Neslihan Baltacı, ilkokulda Andımızı okumak için eline aldığı mikrofonu hiç bırakmadı. Baltacı, onlarca yıldır, sahnelerin aranan ismi oldu.

 

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği en kaliteli ses sanatçıları arasında yer alan Neslihan Baltacı, ilkokulda Andımız’ı okumak için çıktığı sahneden hiç inmedi. İlkokul birinci sınıfta başladığı sanatını yıllar boyunca başarılı bir şekilde yürüten Baltacı, “Sahneye ilk defa Andımız’ı okumak için çıktım ve akabinde gerçekleştirilen ilkokullar arası ses yarışmasına katıldım. Orada beni öğretmenim fark etti ve okul korosuna girdim. İlkokul birinci sınıftan bu yana okulun bütün etkinliklerinde sahne aldım” dedi.

 

Eğitim hayatını liseyle noktaladıktan sonra Kahramanmaraş’ın yerel televizyonunda program yaptığını kaydeden Baltacı, “Evlendikten sonra bir müddet sanata ara verdim. Ara verdikten sonra müzik aşkı bende son bulmadı ve tekrardan mikrofonu elime aldım. Birçok konser, düğün ve organizasyonda bulundum” şeklinde konuştu.

 

Yerel yönetimlerin gözü ithal sanatçılarda!

Yıllardır sürdürdüğü mesleğinde Kahramanmaraş’ta resmi kurumlar ve yerel yönetimlerden destek görmediğini dile getiren ses sanatçısı Neslihan Baltacı, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ta sanatçı olmak oldukça zor bir durum. Özellikle tek başınıza yapıyorsanız bu işi çok daha zor. Ben zor da olsa bir şeyler başardım. Tabi bu başarımı biraz da eşime borçluyum. O bana her zaman destek oldu. Kahramanmaraş’ta sanatçı olmanın bir diğer zorluğu sahip çıkanının olmamasıdır. Şehrimizde herhangi bir kurum bize destek vermiyor. Sadece halkın sevgisini kazandığım için buraya kadar gelebildim. Kahramanmaraş’ın yerel yönetimlerin düzenledikleri etkinliklerde Kahramanmaraşlı sanatçılar yer alamıyor. Çünkü bizlere yer verilmiyor. Bu konuda oldukça sitemim var. Dışarıdan bizim gibi yerel sanatçılar gelebiliyor ama buradaki yerel sanatçılara yer verilmiyor.

 

“Gücümün Yettiği Yere Kadar Sahnede Olacağım”

Neslihan Baltacı isminin şehir dışında daha çok tanındığını söyleyen başarılı sanatçı, “Özellikle şehir dışındaki Kahramanmaraşlılar, Kahramanmaraşlı dernek başkanları bana daha çok sahip çıktılar. Bu sayede de birçok yerde konserlerim oldu. Gücümün yettiği yere kadar bu mesleği yapmaya devam edeceğim. İlerleyen zamanlarda albüm noktasında bazı düşüncelerim var. Ben Kahramanmaraşlı vatandaşlara kendi sanatçılarına sahip çıkmalarını istiyorum” diye konuştu.

 

 




Bu haber 6812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Magazin Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI