Bugun...
Bizi izleyin:



Kurumlararası İş Birliğine Yeni Bir Örnek

Tarih: 29-08-2022 11:10:07 + -


Kurumlararası İş Birliğine Yeni Bir Örnek


Kurumlararası İş Birliğine Yeni Bir Örnek

 “KSÜ Bahçelievler Ek Hizmet Binalarının Avşar Yerleşkesine Taşınması Ve Yerinin Dönüştürülmesi ile İlgili Protokol” İmzalandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi arasında, Bahçelievler Yerleşkesinin devri ve yerine Avşar Yerleşkesinde yeni bina yapımını içeren iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Başkan Hayrettin Güngör tarafından imzalandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine Başkan Güngör ve Rektör Can’ın yanı sıra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yetkililer ile meclis üyeleri katıldı.

İmza töreninde konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç “Büyükşehir Belediyemizin etrafı maalesef çok fazla yeşil alana sahip değil. Bu proje sayesinde Büyükşehir Belediyesi’nin çevresi yeşil alanlarla çevrilecek. Bu güzel ve anlamlı protokol için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir de konuşmasında “Şehrimizin için böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmek için gayret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve KSÜ Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak için el birliğiyle gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ımız çok daha güzel yarınlara doğru emin adımlarla ilerliyor. Hayrettin Güngör Başkanımız, Kahramanmaraş’ı daha yaşanabilir ve standardı yüksek bir şehir haline getirmek için bütçe imkânları ölçüsünde çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör protokole konu alanın cazibe merkezi haline getirileceğini belirterek “Üniversitemiz ve şehrimiz için hayata geçirilen bir güzelliğe daha hep birlikte şahitlik ediyoruz. Uzun yıllar boyunca öğrencilerimize hizmet veren ancak zamanla binaların ekonomik ömrünü doldurması, kampüs dışında yer alması ve koordinasyon açısından da sorun yaşanması dolayısıyla burada bulunan hizmet binalarını Avşar Kampüsü’ne taşıma kararı aldık. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemizin bulunduğu çevrede bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. İnşallah süreçler tamamlandığında hem üniversitemize kalitesi yüksek yeni binalar kazandırmış olacağız hem de Büyükşehir Belediyemizin bulunduğu alanı daha güzel bir cazibe merkezi haline getirmiş olacağız. Protokolümüzün hayata geçirilmesinde kolaylaştırıcı rol oynayan Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür ediyor, protokolümüzün şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can da konuşmasında Kahramanmaraş’ın her meselesini kendi meseleleri olarak gördüklerini ve üniversite olarak şehirdeki kurumlarla olan iş birliği çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini hatırlatarak “Kurumlar birlikte çalıştığında daha büyük işler ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız yaşanabilir huzurlu modern bir şehir için çalışırken biz de gerek ilmi danışmanlık, gerek ilmi raporların hazırlanması, gerekse mekanların meydanlara ve geniş yollara dönüştürülmesinde (Gafarlı yolu gibi) mevzuat çerçevesinde gereken desteği vermekten çekinmiyoruz. Bahçelievler’de okuyan 4000 öğrencimizin daha güvenli, yeni ve modern sınıf ve laboratuvarları olan binalara kavuşması, ayrıca bu alanın halkımızın dinleneceği ve huzur bulacağı meydana dönüşmesi için bu protokolü değerli başkanımız Sayın Hayrettin Güngör Bey’le birlikte imzalıyoruz. Kendilerine eğitim, bilim ve kültüre sundukları katkı ve destekler için teşekkür ediyorum.” dedi.

İmzalanan protokol kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler Yerleşkesinde bulunan binaların yerine Avşar Yerleşkesinde KSÜ’nün belirlediği alanda 2 yıl içinde yeni hizmet binaları yapılacak. Bahçelievler Yerleşkesindeki binaların taşınması ve yıkımı, Avşar Yerleşkesinde yapılacak yeni binaların bitirilmesi ve teslimi ile gerçekleştirilecek.

 

 

 




Bu haber 1632 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Belediyeler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI