Bugun...
Bizi izleyin:



KSÜ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde Devlet Erkânını Ağırladı

Tarih: 08-02-2024 01:22:28 + -


KSÜ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde Devlet Erkânını Ağırladı


KSÜ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Önderliğinde Devlet Erkânını Ağırladı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli ziyaretler için geldiği Kahramanmaraş'ta, KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Terörle Kararlı Mücadelemiz Sürecek

Konuşmalarına Çağlayan Adliyesinde meydana gelen menfur terör saldırısına değinerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Terör saldırısı dolayısıyla adalet camiamıza ve halkımıza geçmiş olsun diliyorum. Zamanında müdahale ile hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın diğeri erkek 2 terörist alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye ayrım yapmadan terör örgütleri ve destekçileriyle kararlı mücadelesini sürdürecektir.” dedi.

Asrın Felaketinin Altından Asrın Dayanışması ile Kalkmayı Başardık

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak “Deprem bölgesinde yıkılan binaların 99 öncesi inşaat standartlarında yapılmış olması, felaketin boyutunu daha fazla artırmıştır. Kahramanmaraş depremleri insanlık tarihinin en sarsıcı felaketleri olarak kayda geçti. Kaybettiğimiz 53 bin 537 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizin aziz hatıralarını hep kalbimizde yaşatacağız.

Milletimiz 6 Şubat depremlerinde bu imtihanı başarıyla vermiştir. Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık.

Depremin birinci yıl dönümünde enkazları kaldırmış, insanları hayata yeniden tutunmuş bir tabloya ulaştık. Bu elim tarihi afet ve milli dayanışma günü haline getirerek geleceğimizi daha güçlü, güvenli bir şekilde inşa etmenin yollarını arayacağız. Facianın ilk anından itibaren 85 milyon tek vücut olarak depremzedelerin etrafında kenetlenen her bir kardeşimize şükranlarımı sunuyorum.

Kalbini parçalayan acısına, soğuğa çamura tüm olumsuzluklara meydan okuyarak, kendisinin ailesinin şehrine sahip çıkan vatandaşlarımızın fedakârlıklarını anlatacak söz bulmak kolay değil, Allah hepsinden razı olsun. Geçmişten aldığımız derslerle geleceğimizi daha güçlü müreffeh bir şekilde inşa etmek için çalışacağız.” sözlerini ifade etti.

Kahramanmaraş’ta TUSAŞ Vasıtasıyla Havacılık Yapısalları Üretecek Tesis İnşa Ediyoruz

Deprem sonrasında bölgeye yapılan kalkınma yatırımlarından da bahseden Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta TUSAŞ havacılık yapısalları üretecek tesis inşa ediyor. ANKA’nın da aralarında olduğu havacılığa ait parçaların üretimi burada yapılacak. Kahramanmaraş'ı, Ankara'dan sonra ikinci savunma, havacılık ve uzay sanayi merkezimiz haline getiriyoruz. İstiklal Üniversitemizin bünyesinde Airbus ve TUSAŞ iş birliğiyle şehrimize önce bir meslek yüksekokulu açıyoruz. Bununla kalmıyor, sektörü destekleyecek bilimsel ve teknik çalışmalar için şehrimizin ikinci üniversitesini bünyesine gerekli takviyeleri yaparak, İstiklal Teknik Üniversitesi’ne dönüştürüyoruz. TÜBİTAK'ın desteğiyle faaliyete geçecek bilim merkeziyle çocuklarımızı bu alana teşvik edecek bir diğer adımı da atıyoruz." dedi.

Tören konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Asrın felaketine karşı asırlara sâri faziletli bir duruş ve duygudaşlık hissiyatıyla mukavemet gösterilmiştir. Bu nedenle Türk milletiyle iftihar ediyoruz. Türkiye’mizle sonuna kadar gurur duyuyoruz. Tarihin herhangi bir döneminde ortaya çıkan felaketlere iradeyle direnen, şiddetli fırtınalara karşı koyan, saldırı ve suikastlara boyun eğmeyen milletler için mağlubiyet ve mağduriyet diye bir şey söz konusu olamaz. Millet olarak nice sorun ve sıkıntıyı bertaraf ederek bugünlere ulaştık. Tehdit ne kadar fazla, tehlike ne kadar yaygın ve yoğun olsa da, milli birliğin gücüyle, bin yıllık kardeşliğimizin güvencesiyle hepsini göğüsleriz, hepsini de Allah’ın izniyle etkisiz hale getiririz.” açıklamalarında bulundu.

Tören konuşmaları akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kahramanmaraş’ta ilk etapta yapımı tamamlanan 9 bin 289 konutun kura çekimi için butona bastı.

Tören sonrasında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelen el yapımı ceviz oyma sandığı ve içerisinde yer alan Kahramanmaraş’ın el işi örneklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.




Bu haber 472 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI