Bugun...
Bizi izleyin:



Kahramanmaraş’ın dev Dondundurma firmasına “Mahreç İşareti”

Tarih: 06-03-2020 12:45:32 + -


Kahramanmaraş’ın dev Dondundurma firmasına “Mahreç İşareti”


Kahramanmaraş’ın dev Dondundurma firmasına “Mahreç İşareti”

 

‘Maraş Dondurması’ markasının kullanım hakkı sözleşmeleri yapıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) coğrafi işaretli ürün olarak tescillettiği ‘Maraş Dondurması’ tescil kriterlerini yerine getiren firmalarca kullanabilecek.

Kahramanmaraş’ta, dört firma mahreç işareti niteliğindeki “Maraş Dondurması” Coğrafi İşaretini kullanım hakkı verilmesi ve denetimi sözleşmelerini KMTSO fuayesinde yapılan törenle imzaladı.

Yapılan sözleşme ile gıda kodeksine uygun, tamamen doğal süt, salep ve şekerden imal edilen kendine özgü aroması, tadı ve görselliği olan ‘Maraş Dondurması’nın bu özelliklerinin korunması hedefiyle “Maraş Dondurması” coğrafi işaretine ilişkin bu ürünü üreten, satışa sunan ya da menüsünde, kartvizitinde, ambalajında, tabelasında, ticari unvanında vb. yerlerde bu adı kullanan ya da satış, pazarlama, reklam, promosyon vb. faaliyetlerinde bu adı kullanan ve kullanmak isteyenler için bu işaretin kullanımı ile ilgili işlemlerde uygulanacak kullanım ve denetime ilişkin usul ve esaslar düzenleniyor.

Osmanlı saraylarından günümüze ulaşmış ‘Maraş Dondurması’, Maraş florasının bir özü olarak eşsiz aromasını yüzyıllardır koruyarak bugün dünyaya yayılmış durumda. ‘Maraş Dondurması’, Kahramanmaraş’a özgü kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin sütü ile salebin birlikteliği ve büyük bir ustalıkla benzersiz bir lezzete dönüşüyor. Tamamen bu coğrafyaya özgü köklü bir lezzet kültürünün ürünü olan ‘Maraş Dondurması, bu özelliklerinden dolayı sadece Kahramanmaraş’ta üretilebiliyor.

Kahramanmaraş’ın küresel markası ‘Maraş Dondurması’ 2-5 Nisan 2020 tarihlerinde büyük bir festivalin baş kahramanı olacak. Festivalde, uluslararası katılımcıların yer aldığı akademik çalıştaylar, sempozyumlar, yarışmalar ve birçok sürpriz etkinlik yer alacak. Bu yönüyle ‘Maraş Dondurması’ gastronomi kültürüne yeni bir boyut kazandıracak.

 İmza töreninde,  Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş., Kahramanmaraş Kervan Pastanesi Dondurma Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve diğer iki firma ile  ‘Mahreç İşareti Niteliğindeki“Maraş Dondurması” Coğrafi İşaretini Kullanım Hakkı Verilmesi ve Denetimi Sözleşmesi’ imzalandı.

Ayrıca, Adalet Bakanlığı Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu İşYurdu Müdürlüğü ile ‘Menşe İşareti Niteliğindeki “Maraş Biberi” Coğrafi İşaretini Kullanım Hakkı Verilmesi ve Denetimi Sözleşmesi’ imzalandı.




Bu haber 4792 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI