Bugun...
Bizi izleyin:



Ford Otosan, ağır ticari araç segmentinde Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmeye hazırlanıyor.

Tarih: 19-02-2018 10:21:07 Güncelleme: 19-02-2018 11:38:07 + -


Kamyonda Ar-Ge'yi hızlandıran Ford Otosan, motor ve arka akstan sonra şimdi de Türkiye'nin ilk yerli şanzımanını üretecek. Yatırım tutarı 50 milyon euroya yaklaşan projeyle yerlilik oranı da yüzde 90'a çıkacak.


Ford Otosan, ağır ticari araç segmentinde Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmeye hazırlanıyor.

Ford Otosan, ağır ticari araç segmentinde Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmeye hazırlanıyor. 50 milyon euro yatırım yapacak olan şirket, şanzıman ile kamyon üretiminde yerlilik oranını parçada yüzde 90, ciroda ise yüzde 75’e çıkaracak. Yerli şanzımanın 2020’den itibaren hem manuel hem de otomatik versiyonuyla kullanılacağını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2018 yılı toplam otomotiv pazarını 950 bin-1 milyon adet öngördüklerini açıkladı. Otomotivin devlerinden Ford Otosan kamyon işini büyütüyor, 49.5 milyon euro yatırımla ağır ticari araç segmentinde Türkiye’nin ilk yerli şanzımanını üretmeye hazırlanıyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Arka aks ve 13 litre E6 Ecotorq motordan sonra yerli şanzımanımızı da geliştirdik. Düz beyaz bir kağıtla başlayan ve geliştirilen bu ilk ‘yerli’ ağır ticari şanzıman 2600 Nm. tork değerine kadar çalışmaya uygun ve patenti de bize ait. Bu şanzıman ile kamyon üretiminde parçada yüzde 89’luk, ciroda yüzde 67’lik yerlilik oranlarımızı parçada yüzde 90’a ciroda ise yüzde 75’e çıkarıyoruz” dedi.

"Satılabilir bir ürün olacak"

Ford Otosan’ın geliştirdiği Ecotorq motor ailesiyle tam uyumlu çalışan ve yaklaşık iki yıldır geliştirilen şanzımanın, 2019 yılı itibarıyla hem geliştirme hem de üretim çalışmaları tamamlanacak, 2020 yılından itibaren kamyonlarında hem manuel hem de otomatik versiyonuyla kullanılacak. Haydar Yenigün, sadece 2017 yılında yaklaşık 50 milyon euroluk şanzıman maliyetleri olduğuna dikkat çekerek, “Bu yatırım ile önemli bir maliyet avantajı yakalamış olacağız. 2020 yılından itibaren kendi geliştirdiğimiz aks, motor ve şanzıman ürün grupları bir araya geldiğinde müşterimizin tüm talep ve beklentilerinin karşılayacağız. Bu bize esneklik ve maliyet avantajı sağlayacak. Yazılım, kontrol ve kalibrasyon elimizde olduğunda bütün bu güç ve aktarma organlarını istenen şekilde kalibre ederek hem yakıt ekonomisi hem de verimlilik açısından avantaj sağlamış olacağız. Bu şanzıman ağır ticari araçlarımızda kullanılacak, bunun yanı sıra kendi başına da satılabilir bir ürün olacak” diye konuştu. Eskişehir İnönü fabrikasında kamyon ve çekici üretim kapasitelerinin 15 bin adet olduğunu belirten Yenigün, 2020 yılına kadar ürettikleri 3 araçtan birini ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.




Bu haber 17149 defa okunmuştur.

Etiketler : ford otosan yerli

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI