Bugun...
Bizi izleyin:


Ebru sema Akkurt


Facebookta Paylaş









FABRİKALARDAN ÇIKARINIZ NE? AVMLER AÇILIYOR
Tarih: 12-05-2020 04:19:00 Güncelleme: 12-05-2020 04:29:00


Fabrikalar niye battı ki! çıkarınız ne? 

Selamlar sevgili okurlar, gündemde Şimdi ne oluyor? Avm’ler açılıyor. Sebep? Avm’lere asla ihtiyaç olmadığı şu ortamda görüldü. Avm’ler olmadan daha rahat toplum. Kendini mecbur hissetmiyor ve kendi mahallesindeki esnafla haşır neşir oluyor. Mahallede Sağlık Ocağı, Camii, Okul, Lise, Bakkaliye, Nalburiye, Ekmek Fırını, Postane, Pastane varsa gerisini düşünme. Zaten orta halli, küçük marketler açık ve yükü taşıyabildikleri de tecrübe edildi.

Şimdi ne mi lazım?

Şimdi fabrika lazım. Şimdi tarım lazım. Şimdi hayvancılık lazım. Şimdi gelenek lazım. Şimdi görenek lazım. Bütün şehirlerde birer ikişer fabrika tesis edilmeli. Üretime dayalı fabrikalar olmalı istihdam sağlayan çalışmaya üretmeye teşvik olmalı hayatımızda.

 

 Ülkemiz zorlu bir sınavdan geçerken şehrimizde kipaş holding, iskur tekstil Grup gibi 221 irili ufaklı fabrika var.

Bazıları kişisel husumetleri ve menfaatleri için özellikle kipaş holding A.Ş’ye ver yansın ediyor.

Şimdi bir senaryo yazalım Kahramanmaraş nüfusumuz 1.160.834. kişi Kahramanmaraş’ta yaşayan halkın yüzde kırkı fabrikalarda çalışıyor her birinin 5 kişilik ailesi olduğunu var sayarsak binlerce insanın “ekmek” kazanç kapısı demektir. İnsafsızca eleştirenlere soruyorum fabrikalar şehrimizde değil de, başka ilde kurulsaydı ne olurdu? Yani ilimizde fabrikalar olmasaydı.

Ne mi olurdu? Sizin insafınıza bırakmak ta, insafsızlık olur. Ben söyleyeyim. Binlerce insan işsiz, binlerce aile ekmeksiz kalacaktı. Diğer şehirlere göç olacak, işsizler çeşitli illegal işlere yöneleceklerdi, İşsiz insanlarımız ailesine ekmek parası götürmek için hırsızlık mı yapacak tı? Dilencilik mi yapacak tı ? Yoksa organlarını mı satacak ne yapacak tı? soralım cevabınız ne olacak?

Yahu anlamanız için büyük beklentim yok ama Ülkemizin dostu yok, öyle bir dönemden geçiyoruz ki! Bizler bir birimize sahip çıkmalıyız, yatırımcılarımıza sahip çıkmalı destek olmalıyız, iş istihdamı yaratan iş insanlarımızı, yeni fikir ve farklı yatırım yapmaları konusunda öneride bulunmalıyız. Kişisel menfaatleri bir tarafa bırakıp üretenin istihdam sağlayanın yanında olmalıyız.

Şimdi duyar gibiyim iş adamlarını kayırıyorsun der gibisiniz, işçinin çalışanın emeğinin karşılığını vermiyorlar, ceplerini dolduruyorlar gibi sözler duyar gibiyim evet, çalışan işçinin emeğinin karşılığı benim gözümde çok daha fazla olmalı, ama hiç kimse yan gelip yatan kişiye maaş ödemiyor. İşçi çalışıyorsa SSK ve maaşını yani emeğinin karşılığını da alıyor. Artık gerçeklere yönelin şarlatanlıktan vazgeçip,  abuk sabuk eleştiriler yapmayın, yalan yanlış yazmalar Bu dağınıklık ve başıbozukluk, hiç bir şey kazandırmaz, aksine sevimsiz, gereksiz insancıklar olursunuz.

Kahramanmaraş’ta, binlerce insanı istihdam eden gurur kaynağımız, “fabrikalarımız” bu şehrin bel kemiğidir. Bunu böyle bilin, kendinize gelin, ekonomimiz üzerinde, ülkemizi yok etmek adına oyunlar oynanıyor, gündemi kişisel menfaatleriniz için basitliklerinize alet etmeyin..

kalın sağlıcakla.

http://www.maraskenthaber.com/ 

https://www.facebook.com/kenthaber46/



Bu yazı 15496 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI