Bugun...
Bizi izleyin:


Ebru sema Akkurt


Facebookta Paylaş









NAM-I DİĞER, ATOM KARINCA..
Tarih: 28-02-2019 10:56:00 Güncelleme: 28-02-2019 11:13:00


 

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkan adayı Milletvekili Ali Öztunç, sık sık basın açıklaması yapıyor. Basın toplantılarında, öncelik tanıdığı Kahramanmaraş, yıllardır yapılamayan veya yapılmayan sorunları dile getiriyor.

Öztunç, Memleket sorunlarını konuşurken üslubunu bozmadan, kimseyi kırmadan, yakıp yıkmadan kelimeler seçiyor, kelimelerin hangi noktaya gideceğini mesajının nereye ulaşacağını bilerek yapıyor.

 Sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor, yanıtlama yöntemi hızlı ve öfkeli Kahramanmaraş sevdası, Öztunç’a neler yapılması gerektiğini şehrin daha ileriye iyi hizmetlerle götürmek için kollarını sıvadığını her fırsatta vurguluyor..

Bir günde dokuz köy gezen nam-ı diğer atom karınca kendisine yapılan övgüyü fazlasıyla hak ediyor her kesime hitabı milletin yüzünü güldürüyor sıcak kanlı, yakın davranışları vatandaşı cezbediyor, kimseyi kötülemeden siyasette yarıştığı tek rakibi Hayrettin Güngör’le el sıkışarak dostluk portresi vermekten de geri kalmıyor..

Yukarıda dokuz köyden bahsettim ama bu sadece bir günde gezdiği yerler, her gününü dolu dolu geçiriyor Kahramanmaraş’ta ilçe mezra mahalle köy bırakmayan Öztunç, bundan sonraki çalışması ne olur şimdiden tahmin etmek zor olsa da projelerini tek tek anlattı ve bu projeler Kahramanmaraş’ın can alıcı noktalarından olan öncelikle aksu çayının temizlenmesiydi..

Batı köylerine ulaşımın daha kolay ve yakıttan tasarruf hem de bölge insanının işini kolaylaştırmak amacı ile yeni köprüler ve güney çevre yoluna ağırlık vermek için kolları sıvamak, yani çalışmak olduğunu her zaman dile getirmişti..

Tasarruf tedbirlerine ayrı önem verdiğini, Kahramanmaraş’ın kendi kendini kurtaracak bir şehir olduğunu, dikkatli kullanılan her kuruşun yerinde yatırımlarla ekonomide sıkıntının çözüleceğini söylüyor..

“Atom karınca” Ali Öztunç lakabının hakkını verecek gibi gözüküyor, Cumhuriyet Halk partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve yönetimi kadın kolları, gençlik kolları, ilçe teşkilatları, atom karıncaya büyük destek verdiklerini ve adaylarını el üstünde tuttuklarını her fırsatta gösteriyor arkasında duruyor..

Şunu söylemeliyim ki! Kahramanmaraş Büyükşehir adayları yerelde çok güzel hizmetler yapacaklar. Saygılı ve seviyeli seçim çalışması içerisinde halkın görüşünü almaya çalışan adaylar birbirine rekabet yapmaktan geri kalmıyor seçim vaatlerinde projeler gırla gidiyor kimin projesi kiminkini alt eder bilemeyiz ama ikisi de yarışır, yüzde elli, elli oranlama yapabiliriz..

Bir diğer konu ise, ülke genelinde söylemler, “balık baştan kokar” derler bir ata sözünde.. Yukarıdakiler ne yaparsa aşağıdakiler bu söylemlerin sıkıntısını yaşar ve hep birlikte yaşıyoruz da.

Siyasette her şey mubah mı?

Seçim startı verildiği andan itibaren bir şeyler oluyor ortaya birkaç kelime çıkıyor ve bu kelime üzerinden taraflar birbirine düşüyor,

Seçim Süresince insanlar tabanda düşmanca tavır sergiliyor. Ama birde, MADALYONUN ÖBÜR YÜZÜ var. Seçimde cumhur ve millet ittifakı olmadık kelimelerle, hakaretlerle, liderler birbirini yerden yere vuruyor.  Seçim bittiği gün veya hafta iki aylık gaz alındıktan sonra, Bir bakmışsınız dostlar, kankalar, her şey süt liman olmuş, Durum böyle olacaksa “ne bu şiddet bu celal” yukarıdakiler.

Millet İttifakı’nı “Zillet İttifakı” olarak adlandırması, seksen beş milyon insan var bu ülkede insanların yarısını zillet olarak adlandırmak siyasetin kendi içinde saygısının olmadığına işaret ediyor.

Hoş bu millet yukarıda konuşulanları pekte tınmıyor umursamıyor ama yine de yerelde tabanda insanlar birbiriyle siyaset konuştuğu zaman birbirine kırıcı sözler sarf etmekten çekinmiyor hakarete varan sözün baş mimarı. MHP lideri Devlet Bahçeli ’idi, etki, tepkiyi doğurdu diyebiliriz. Ama iki yanlış bir doğru da etmiyor.

Eşkıya, dağda, kırda yol kesen, adam soyan, öldüren, yasadışı eylemlerde bulunan silahlı hayduda denir.

Zillet, karşındaki aşağılamak için, hor görmek için kullanılır.

Partilerin genel başkanlarının tepede neler söylediği, ne yaptığı kendilerini bağlar. Kaldı ki, her hafta kürsüden birbirlerine karşı söylemedikleri kalmıyor. Onların bu yaptığını herkes kabul etmiş, görmezden geliyor. Ama yerel siyasette her cenazede, her düğünde, hatta adım başı karşı karşıya gelen insanların karşı tarafı hedef alan sözlerini daha dikkatli seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Onların söylediklerinden yarın sandık başında bekleyecek parti görevlileri daha çok etkilenir. Onları örnek alır. Birinin yüzüne bakarak eşkıya demek, zillet demek kötü sonuçlar doğurabilir. Şimdiden bunun önlemi alınmalı, artık bu ifadeler kullanılmamalıdır.

 Her İki adaya da çıktıkları bu yarışta başarılar diliyorum.. Sağlıcakla kalın..

 



Bu yazı 13750 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI