Bugun...
Bizi izleyin:


Abdulkadir yılmaz


Facebookta Paylaş









SOR(U)YORUM
Tarih: 03-05-2019 12:49:00 Güncelleme: 03-05-2019 12:49:00


 

Şehrimiz insanlarının kendi aralarında konuştuğu, merak ettiği fakat nedeni bilinmez, yüksek sesle dillendirmekten ya da ilgililerine sormaktan hicap duyduğu soruları kendime emir telakki ederek; Soruyorum.

 

Bir zamanlar koyu partici olup, partili belediye başkanları ve bürokrasi ile ön saflarda resim verenler şimdi ne oldu partilerine düşman olup, partilerinin yaptıklarını beğenmemekle kalmayıp her konuya kendini muhalif kılıp, partilerini ve yetkililerini yerden yere vurur oldular? Çok kıymetli dedikleri davaları mı bitti? Yoksa nemaları mı kesildi?

 

Milyarlarca para harcanıp bir türlü sona erdirilemeyen, ( Göksun Yolu, Şazibey Köprülü Kavşak, Yapay Plaj, Saray altı Bağlantı Yolu, Eski Emniyet Müdürlüğü Yeri Milli İrade Meydanı, Kuzey Çevre Yolu, Teleferik Projesi, ) çalışmalar ne zaman bitirilip hizmete sunulacak?

 

Eski SSK binası atıl vaziyetten onlarca girişim sonucu bin bir türlü zorlukla yıkılmasına rağmen halen yeri neden boş (Otopark) yıkılırken yerine ne yapılacağı konusunda bir çalışma yapılmadı mı? Yoksa burası da,  Şeyh adil Mezarlığında genişletme çalışmasında iddia edildiği gibi bir şirkete peşkeş mi çekildi?

 

Çevre illerde başarılı birçok örneği olan ve daha yapımı tamamlanmadan kapışılan Sosyal Konut projesi Şehrimiz de ( Güneşevler – Akevler vb) Merkez ilçe belediyelerinin elinde kaldığı iddia ediliyor. Doğru mu? Doğru ise Sosyal Konuta rağbet edilmediğine göre gelir düzeyi düşük vatandaş mı kalmadı? Yoksa başkaca sebepleri mi var?

 

Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyelerinin borç batağı içinde olduğu hatta Onikişubat Belediyesi (Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları ) Alacaklarının tahsili için İcrai işlem başlatılacağı hususunda borç sahiplerine (Yani Vatandaşa) SMS ile bilgi verdiği konuşuluyor. Hatta bu borçlardan dolayı yapılması gerek arz eden bazı hizmetlerin durdurulduğu ve askıya alındığı söyleniyor. Doğru ise, ödenekler alınırken ve harcanırken bütçe hesabı yapılmıyor mu? Bu bütçe açıkları (Belediye Borçları) şimdi nerelerden tölare edilecek? Ya da nasıl bir ek kaynak bulunacak?

 

Büyükşehir Beledi Başkanı Hayrettin GÜNGÖR aday iken, Belediyeciliğin kitabını yazmış adam diye lanse edenler, seçildikten hemen sonra, henüz bir icraati söz konusu değilken bir yerlerden nem kaparak, önyargı ile istenmeyen adam ilan edenler (yani öven kötüleyende aynı adamlar) ne oldu birden? Nedendir yolunda başında iken bu istememezlik? Nerenin suyu kesildi?

 

Su demişken; şehrimiz büyükşehir belediyesi olmadan önce neredeyse varlığından habersiz olduğumuz, aydan aya gelen su faturaları hatırladığımız Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Büyükşehir olduktan sonra KASKİ adıyla kurumsallaştığında her fırsatta neden bir kargaşaya sebep oluyor ve sürekli Müdür değişikliği yapılıyor? Seçilen Müdürler niye il dışından, şehrimiz de bu işi yapacak ehil insan yok mu?

 

Son olarak ta, şehrimizde yapılan kültürel etkinlikler neden hep mesai saatleri içerisinde yapılıyor? Katılımı az tutup kültürel faaliyetlere halkımızın eğilimi yok demek için mi?

Bakalım bu ve benzeri sorular muhatap bulacak mı?

HOŞÇA ve DOSTÇA Kalın…



Bu yazı 26577 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI