Bugun...
Bizi izleyin:


Abdulkadir yılmaz


Facebookta Paylaş









ŞEHRİMİZİN ASİLLERİ VE VEKİLLERİ
Tarih: 14-08-2017 10:22:00 Güncelleme: 14-08-2017 10:22:00


                                                         

Türkiye çok partili sisteme geçtiği 1945 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde şehrimiz milletvekilleri kendilerinden beklenen hizmet performansını gösterememişlerdir. Hatta birçok milletvekillerimizin hizmet yaptıkları süre içerisinde meclis tutanaklarında adı bile geçmemiştir. Seçim dönemlerinde vaat ettikleri hizmetlerin ve yeniliklerin icrasına gelindiğinde maalesef elle tutulur, gözle görülür bir yanları bulunmamaktadır. Ülkemizin zor ve sancılı dönemleri olan darbeler ve muhtıralar dönemlerinde de ülkemizin ve şehrimizin yaşadığı sıkıntıların aşılmasında bir vücut gösterememişlerdir. Yapmış oldukları hizmet belediyecilik hizmetlerini aşmamıştır.

 

Türkiye ‘de şehirlerin gelişim ve hizmet alım kronolojisine baktığımızda şehrimiz çok gerilerde yer almakta ve buna rağmen hükümet kuran partilere en yüksek oy desteği de yine şehrimizden çıkmaktadır. Matematiksel ve istatistikî veriler şehrimizin değişim ve gelişiminde pek de iç açıcı sonuçlar vermemektedir. Bunu siyasi bir eleştiri olarak yazmıyorum ama çoğunlukla şehrimiz, çok partili dönemin başlangıcından günümüze kadar hep sosyal muhafazakâr, partilerin silsilesini takip etmiş ve bu silsile Türkiye ‘de o yıllar siyasi parti olarak hep kurulan hükümetlerin içerisinde yer almıştır. Hal böyle olmasına rağmen aldığı hizmetler ya da milletvekillerince verilen vaatler hep sözde kalmıştır. Hatta 1920 yılında şehrimize verilen kahramanlık unvanı, 14. Hükümet zamanında yani 1973 yılında resmi olarak alınabilmiştir.

Gelelim günümüze;

Günümüze baktığımız 2001 yılından bu güne kadar sürekli tek başına iktidar olan Ak Parti, her seçimde en büyük desteği şehrimiz halkından görmüştür.  Bu dönem içerisinde meclise birçok milletvekili göndermiş bir şehiriz. Bu gün çıkalım dışarıya mevcut milletvekillerimizin ismini soralım aldığımız cevap bir yâda iki milletvekilinin ismini geçmeyecektir. Bu vatandaşımızın cahilliğini göstermez, aksine milletvekillerimiz kendi icraatlarıyla kendi isimlerini duyuramadıklarındandır. Bu günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Ülke genelinde bu durumu iyi analiz etmiş olacak ki metal yorgunluğu olanlar istifa etsinler çağrısı yapıyor. Üstüne alınan yok o ayrı bir konu. Bu metal yorgunluk aslında içinde bir çok sözü barındırıyor fakat üzerine alınana bak sen. Muhatap alan yok.

Şehrimizden geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanı çıktı. Bu yıl Başbakan Yardımcımız vardı. Aslında bu dönemlerde şehrimizin hizmet ve gelişme yönünden şahlanması gerekirdi. Fakat halen yerinde sayan bir şehrimiz var. Ayrıca bu zaman zarfında Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi KAYNAK fırsat bulduğu tüm zamanlarda şehrimizdeydi. Fakat koskoca başbakan vekiline (oğluma iş, kızıma tayin) diye bireysel çıkarlarımızın önüne geçip şehrimiz için bir şeyler isteyemedik.Şehrimiz için proje üretip hizmet alması için kafa yorması gerekenler, seçim döneminde vaatlerde bulunanlar ellerindeki bu imkânları değerlendirmek yerine durumdan bihaber gelip geçtiler.

 

Şehrimizin ekonomik karnesi baktığımızda Açılan şirket sayısında, İstihdamda, İthalatta ve ihracatta, En büyük 1000 sanayi kuruluşu sayısında, Gelir vergisinde hep ön sıralardayız. Yani üreten ve işleyen bir şehiriz. Daha önce de değindiğim gibi tekstil ve dokuma konusunda Türkiye açısından bir ticaret merkeziyiz. Böyle bir ekonomiye sahip şehirde bizler halen sıradan belediyecilik hizmetlerini konuşuyoruz. En kötüsü ise yapılan küçük hizmetleri gözümüzün içine sokarak, gözlerinde büyütmeleri… Sanırsın bu hizmetler sadece şehrimizde yapılıyor, sadece şehrimize has bir durum. Fidel Castro’nun da dediği gibi "Devletin İmkânları Kullanılarak Yapılan Hizmetler Vatandaşa Lütuf Gibi Sunulamaz" ve bizler de bu ülkenin insanı olarak bu imkânlardan şehrimizin de faydalanmasını istiyoruz, talebimiz bu doğrultu da…

 

Şehrimizin hizmet konusunda ne kadar gerilerde kaldığını görmek için komşu illerimize bakmamız yeterli aslında. Yani yapmak isteyince oluyor. Bizler milletvekillerimizden tekeden teleme çalmasını istemiyoruz. Şehrimizin mevcut ihtiyaçlarının yanında şehrimizi bir adım ileriye taşıyacak, şehrimiz hakkında olumlu sinyaller verecek hizmetler istiyoruz. Diğer şekliyle mevcut ihtiyaçlara zaten belediyelerimiz cevap veriyor. Milletvekillerine ne hacet…

 

Hoşça ve Dostça KALIN…



Bu yazı 5365 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI