Bugun...
Bizi izleyin:


Abdulkadir yılmaz


Facebookta Paylaş









ŞİMDİ SIRA EKONOMİK DARBE DE(!)
Tarih: 01-12-2017 08:40:00 Güncelleme: 01-12-2017 08:40:00


 

Ülkemizi her platformda zor suruma düşürmek için müttefikimiz olduklarını söyleyen ve arkamızdan her türlü kirli oyunlarını sahnelemeye devam eden ülkeler şimdi de Reza Zarrab üzerinden yeni bir oyun kurma çabası içindeler. Hem bu sefer yabancısı olmadığımız içimizdeki piyonlarıyla…

 

Reza Zarrab İran üzerindeki ekonomik ambargoyu kırdığı gerekçesi ile ABD tarafından gözaltına alınmıştı. 17 – 25 Aralık sonrası neredeyse ismi unutulan iş adamı bir anda yeniden gündeme oturdu. Hem de sanık sıfatından, tanık sıfatına geçirilerek. Adına ne derseniz deyin. İster Kumpas, isterseniz danışıklı dövüş ortada bir gerçek var ki o da sergilenen oyunun tamamıyla ülkemiz aleyhine çevrilmesi. Tabi burada fetö’nün parmağının da unutulmamsı gerekir. Hani şu temizleyeme çalıştığımız. Sözde iş adamı itirafçı olmuş ta sanık sıfatından tanık sıfatına geçmiş, yerseniz. ABD mahkemesi Jüri üyelerine bu dava ile ilgili aralarında bile konuşulmamasını istemiş.

 

Birçok kimse ortadaki oyunu anlamamış olacak ki işi gücü bıraktık Reza Zarrab ile uğraşıyoruz. Diyor. Düzenlenmiş sahte belgelerle aralarında Halk Bankasının da olduğu 6 banka suçlu bulunursa ki (kuvvetle ihtimal) bu güne kadar ki emsal kararlara bakıldığında yaklaşık bir 50 milyon dolar ceza ödemeye mahkûm edilebilir, Türkiye… Bu da 15 Temmuzda elde edemedikleri kirli emellerini ekonomik anlamda elde etmiş olacaklardır. Yani kısacası ekonomik darbe…

 

Üzülecek ve hatta utanılacak diğer bir durum ise bu sahte belgelerin bir Türkiye vatandaşı tarafından ABD‘ye ulaştırılmış olması… Böyle olaylar olduğu zaman bizim her şeyden önce istihbarat teşkilatımızda köklü bir değişiklik yapılması gerektiği konusu daha bir önem arz etmektedir. Her şey olup bittikten sonra haberimiz oluyor.

 

 

Şaşırmayın, aynı kirli oyunlarını kurlar ve faizler üzerinde oynayarak doları 4 TL üzerine çıkarmadılar. Doların 4 TL üzerine çıkmasına sebep olacak ne var orta da. Doların 4 TL üzerine çıkması için faiz oranlarının ya da kur dalgalarında yüzde yüz bir artış olması gerekir. Yok, ama doların ateşi sönmüyor. Neden mi? Manipülatörler tarafından Ortada varmış gibi gösterilen ekonomik manipülasyonlardan.

 

Her fırsatta Türkiye’nin kredi notunu düşüren İMF ve Fitch bir anda Kredi notlarında ve büyüme hızlarında iki kat artırıma gittiler. FED son 10 yılda ikinci kez faiz tetiğine basıyor. Hal böyle iken de Türk lirası son iki ay içinde Amerikan doları karşısında yüzde 13 değer kaybediyor. Bu durumu sadece iki arasındaki yaşanan gerileme bağlayabilir misiniz?

Bunların hepsi suni enjeksiyonlar,  olur da Reza Zarrab olayı ABD’nin istediği gibi sonuçlanır ve Türkiye ye maddi anlamda bir ceza kesilirse, bu cezanın ülkeye vereceği zararı daha da artırmak, genişletmek. Bunun içinde her türlü yolu şimdiden mubah görüyorlar. Elde edilen sahte belgeler için FBI tarafından dinlemeler sonucu elde edildiği söyleniyor. Peki dinleme kararı var mı? Diye soramıyorsun bile… Hem var dese göstermek zorunda değiller.

Şimdi bu olayda ikinci perde açılıyor. Sözde yargılama aşaması, bu aşama zaten gerekçeli kararının bile önceden hazırlandığının belli olduğu kısmı.

         Hoşça ve Dostça KALIN…



Bu yazı 20789 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI