Bugun...
Bizi izleyin:



Rektör Can, YKS Öncesi Rehber Öğretmenlerle Konferans Düzenledi

Tarih: 24-06-2020 15:41:30 + -


Rektör Can, YKS ve Tercih Dönemi Öncesi Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi


Rektör Can, YKS Öncesi Rehber Öğretmenlerle Konferans Düzenledi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve tercih dönemi öncesinde Kahramanmaraş’ta eğitim veren liselerin yöneticileri ve rehber öğretmenlerle zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

 

Youtube’tan da canlı olarak yayınlanan toplantıda üniversitenin güncel durumu, bölüm ve programlar, sosyal ve kültürel olanaklar gibi konularda rehber öğretmenlere tanıtım ve bilgilendirme yapıldı. Moderatörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri İl Yöneticisi Cuma Karaca’nın gerçekleştirdiği program üniversite adayları ve veliler tarafından da takip edildi.

 

Meslek yaşamı ve akademik kariyeri hakkında bilgi yeren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 8 yıl sınıf öğretmenliği yapmış ve Milli Eğitim Bakanlığındaki görevlerinden sonra eğitim bilimleri profesörü bir akademisyen olarak öğretmenleri meslektaşları olarak gördüğünü ifade etti.

 

“Hakkıyla yapılan bütün görevler önemli, gerekli ve kutsaldır. Öğretmenler olarak gelecek nesilleri yetiştirmek gibi önemli bir görevimiz, kutsal bir sorumluluğumuz var.” diyen Rektör Can, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi hayata hazırlamada şehrimizdeki en üst eğitim-öğretim kurumu olan KSÜ’nün fiziki ve teknolojik altyapısı, bölüm ve programlar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

 

“Ülke olarak salgını en az zararla atlatmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın öncülüğünde devlet ve millet olarak büyük bir mücadele verdik. Öğrencilerimizin dönem kaybı yaşamaması için eğitim ordusu olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirerek, tüm dünyayı derinden etkileyen bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüttük.” diyen Rektör Can, “Bundan sonraki süreçte de üniversitemizi bölgemizin bilim, teknoloji ve eğitim merkezi yapma yönündeki gayretlerimiz artarak devam edecektir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen bizden önceki yöneticilerimize, çalışanlarımıza ve etkili iş birliklerine imza attığımız dış paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

“Şehir ve toplumla bütünleşen bir üniversite olarak şehrimizin ve ülkemizin her meselesini kendi meselemiz bilip çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.” diyen Rektör Can, Kahramanmaraş’ın sorunlarının çözümüne katkı sunan projelere ve lisansüstü tezlere yüzde 50’ye kadar ilave destek verdiklerini söyledi.

 

“Üniversite olarak topluma eğitim, bilim ve teknolojide öncülük etmek gibi önemli bir misyonumuz var. Kâğıt üzerinde kalan değil, ülke ve bölge için üretim ve katma değere dönüştürülebilen, sorunlara çözüm önerileri getiren akademik çalışmalara öncelik veriyoruz.” ifadelerini kullanan Rektör Can, “Hayat boyu eğitimi çalışmalarımızın merkezine aldık. Personelimizin mesleki eğitimi ve gelişimi, halkla ilişkiler ve etkili iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için gayret ediyoruz. Üniversite içindeki eğitimlerin yanı sıra işletmelere, kurum ve kuruluşlara da eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

 

KSÜ olarak öğretmen eğitiminde kaliteyi arttırmak amacıyla ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Modeli’ geliştirildiklerini hatırlatan Rektör Can, “‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen adını verdiğimiz modeli Türkiye’de ilk defa üniversitemizde uygulamaya başladık. Modelin uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ilçe müdürlüklerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Katılımcıların mevcut bölümler ve yeni açılması düşünülen bölüm ve programlara ilişkin sorularını cevaplandıran Rektör Can, yeni fakülte, bölüm ve programların açılması yönündeki girişimlerinin sürdüğünü belirterek, üniversitemizde İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi açılması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini anlattı.

 

Üniversite yönetimi olarak tanıtım faaliyetlerini önemsediklerini ve göreve geldikleri ilk günden itibaren bu yöndeki çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Rektör Can, “Üniversite olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimizi ve üniversitemizi tanıtmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. İzmir, İsviçre Cenevre ve Finlandiya Helsinki’de gerçekleştirilen uluslararası fuarlara tanıtım ekibimizle birlikte bizzat katıldım. Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından organize edilen online tanıtım fuarında yer alacağız. Üniversitemizin tanıtım etkinlikleri pandemi süresince online programlar ve fuarlar, sosyal medya hesaplarından yapılan sunumlarla devam edecek. Pandemi süreci sona erdikten sonra açık kampüs uygulaması, okul gezileri, rehberlik merkezlerine ve siz değerli rehber öğretmenlerimize yapılacak ziyaretlerle tanıtım faaliyetlerimiz etkileşim içerisinde devam edecek.” dedi.

 

Öğrencilerini meslek alanlarının ihtiyaç duyduğu donanımlarla hayata hazırlarken, sosyal, kültürel ve sportif olanaklarla öğrencilerin kendilerini doğru ve etkili şekilde ifade eden bireyler olarak yetişmeleri için gerekli bütün desteği sunduklarını belirten Rektör Can, “Mezun öğrencilerimizin istihdam edilirliği ölçüsünde kendimizi başarılı sayıyoruz. İş dünyasının beklentilerine cevap verebilen meslek profesyonelleri yetiştiriyoruz. Yıl içerisinde düzenlediğimiz kariyer konferansı ve fuarlarda iş dünyasından önemli isimlerle öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Öğrencilerimizin istihdamlarına katkı sunmak amacıyla kurum-kuruluş ve özel sektör temsilcileriyle yakın ve etkili iş birliklerimiz var.” şeklinde konuştu.

 

 

KSÜ’de barınma ve burs olanaklarına ilişkin bilgiler veren Rektör Can, “Doğal güzelliklere sahip sakin ve huzurlu bir şehir olan Kahramanmaraş’ta bulunan üniversitemizde, öğrencilere en iyi hizmetin sunulmasını amaçlıyoruz. Üniversite olarak imkânlarımızı öğrencilerimizin nitelikli ve mutlu bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeleri için seferber ediyoruz. Kahramanmaraşlı öğrenci arkadaşlarımıza tavsiyem hem zaman hem ekonomik kayıp yaşamamak için üniversitemizde istedikleri bölüm ve programlar varsa başka şehirlere gitmesinler. Sonraki süreçte yoğun şekilde yatay geçiş başvurusu alıyoruz. Fakat kontenjanlarımız ölçüsünde çok azına cevap verebiliyoruz.” dedi.

 

Toplantıya katılan bütün yönetici ve öğretmenlere teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, üniversite olarak eğitim kurumlarıyla yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.




Bu haber 5643 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Eğitim Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI