Bugun...
Bizi izleyin:



Pazarcık 100 Yıl Sonra Tarihi Bir An Yaşadı

Tarih: 10-02-2020 13:34:08 + -


Bir dizi açılış, ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pazarcık’ta bulunan Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışını yaptı.


Pazarcık 100 Yıl Sonra Tarihi Bir An Yaşadı

Bir dizi açılış, ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pazarcık’ta bulunan Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışını yaptı. Burada halka seslenen Erbaş; “Kur'an-ı Kerim'e uyduğunuz sürece Kur'an-ı Kerim bu topraklarda bulunduğu yaşandığı sürece İnşallah biz bu toprakları şeytanın hilelerinden, fitneden, tefrikadan, kötülükten muhafaza olacağız” dedi.

 

100 yıl aradan sonra ilçelerinde bir Diyanet İşleri Başkanını ağırlayan Pazarcıklılar ziyarete yoğun ilgi gösterdi. Büyük bir halk topluluğu tarafından karşılanan Erbaş, Yukarı Pazarcık Erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış etkinliğinde bir konuşma yapan Diyanet İşleri  Başkanı Ali Erbaş bir Kur’an kursunun daha yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbadehane’nin yapılmasında bir tuğla kadar bile emeği olanların ahirette ödüllendirileceğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; “Diyorum ki Allah resulü efendimizin vermiş olduğu bir müjdeden üç sınıf insan payını alacak.  Efendimiz İnsanlar öldükten sonra amel defteri kapanır. Ancak üç sınıf insanın amel defteri kapanmaz. Bunlardan birisi sadaka-i cariye sahibi Hayır insanları. İşte bu Kur'an kursu binasının yapılmasına katkısı olan tüm hayır sahiplerinin bu kurs sayesinde amel defterlerinin kapanmayacak.

 

BU KURSTA YETİŞEN EVLATLARIN ANNE VE BABALARININ AMELLERİ KAPANMAYACAK

İkincisi, ilminden istifade edilen büyük alimler. Bu kursta yetişen gençlerden öyle alimler çıkacak ki onların da amel defterleri hiç kapanmayacak. Bir de hayırlı evlat yetiştiren anne ve babalar. Öyle inanıyorum ki bu kurstan mezun olan bütün evlatların anne ve babaların amelleri kapanmayacak. İşte buradan anlıyoruz ki bir Kur'an kursu üç sınıf insanınamel defterinin kapanmamasına vesile oluyor. Ne mutlu sizlere ki ülkemizde iki bine yakın yatılı Kur'an kursunun birisine de Pazarcık ilçesi sahip oldu. Kur'an kurslarımızın bulunduğu yerlere biz ne diyoruz biliyor musunuz? Şeytandan korunmuş bölgeler. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki bir yerde eğer Allah zikredilirse oraya şeytan yaklaşamaz. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i orada okunursa oraya şeytan yaklaşamaz.” Dedi.

 

KUR'AN KURSLARIMIZ KÖTÜLÜKLERDEN İNSANLARI UZAKLAŞTIRMA MERKEZLERİDİR

Kur’an’daki ayetlerden örnekler vererek konuşmasına devam eden Erbaş; “Allah buruyor ki; ‘Ey iman edenler hepiniz toptan İslam'ı bir yaşayınız. Şeytanın hilelerine tuzaklarına aldanmayınız. Çünkü şeytan sizin en büyük düşmanınızdır’ diye buyuruyor. Kur'an-ı Kerim'e uyduğunuz sürece Kur'an-ı Kerim bu topraklarda bulunduğu yaşandığı sürece İnşallah biz bu toprakları şeytanın hilelerinden, fitneden, tefrikadan, kötülükten muhafaza olacağız. Bizim Kur'an kurslarımız kötülüklerden insanları uzaklaştırma merkezleridir. Çünkü rabbini tanıyan, peygamberini tanıyan, ezanını bilen, bayrağına itaat eden bütün değerlerine tabi olan nesiller yetiştirmek amacımız. Türkiye Diyanet Vakfı'nın en önemli sloganı; ‘Yeryüzünde İyilik Egemen oluncaya kadar çalışmaya devam ediyoruz’. Sloganımızı biz her yerde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” Diye konuştu

 

BU KURSTA BİR TUĞLASI OLANIN CENNETTE EVİ VARDIR

Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önderliğinde bölgenin Valiliği, Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve yöre halkının katkılarıyla yapılmasının çok önemli olduğunu da ifade eden Erbaş şöyle konuştu; “Bu kursta bir tuğlası olanın bile cennette kendisine bir ev verileceğini Allah resulü Efendimiz müjdeliyor. Diyor ki; ‘bir kuş yuvası kadar mescit yapan ve  bu mescitlerin yolunu açan Kur'an kurslarına, Kur'an Eğitim Merkezlerine katkı sağlayan insanlara karşılığı cennette verilecektir  Diye buyuruyor.”

 

100 YILDIR İLK DEFA MİSAFİR ETTİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç yurdun kapasitesi ile ilgili bilgiler verdikten sonra kürsüye gelen Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, bir asırdır ilk defa Pazarcık’a gelen Diyanet İşleri Başkanını misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı Pazarcık’ta ağırlamaktan hemşerileri adına gurur duyduğunu dile getiren Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “Pazarcık’ta olmanız manevi yönden de bize büyük bir değer kattı. Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nun yapımında emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum, Allah yaptıkları yardımları kabul etsin. Kabe-i Muazzama'da Ravza-i Mutahhara da Mina'da ve  Arafat'ta edilen duaların yüzü suyu hürmetine, dökülen gözyaşlarının yüzü suyu hürmetine Cenabı Allah Hepinizden razı olsun.” Dedi.

 

PAZARCIK’IN BÖYLE BİR ESER KAZANMASI BİZİ MUTLU ETTİ

İlçe Kaymakamı Adil Nas’ı selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç de duygulu anlar yaşadığını dile getirerek şöyle konuştu; “Belediye başkanımız ‘100 yıldır ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı'nı teşrif etti’ dedi. Bu da güzel insanların eserinin kıymeti ve bereketi diye düşünüyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Çok duygulandım yukarı Pazarcık böyle eserleri kazanması sizlerin sayesinde. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. İlçe müftümüzden bütün emek verenlerden Allah razı olsun.”

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve Kur’an Kursu’nun yapımında desteği olan esnaf ve iş adamlarına teşekkür beratı takdim etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ayrıca hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde olmasına rağmen açılışa katılan çocuklarda çeşitli hediyeler verdi. Etkinlik Kur’an Kursu’nun gezilmesiyle son buldu.

 

Açılış etkinliğine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’in yan sıra Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Habibe Öçal, Pazarcık İlçe Kaymakamı Adil Nas, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, 21. Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 




Bu haber 2191 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Pazarcık Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI