Bugun...
Bizi izleyin:



Özgür Özel Bakan Albayrak'ı Hedef Aldı!

Tarih: 10-07-2019 17:36:31 + -


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirerek "Ekonomide açıklanacak en iyi paket, damadı paketleyip göndermektir" diye konuştu.


Özgür Özel Bakan Albayrak'ı Hedef Aldı!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada son ekonomik gelişmeleri eleştirdi. Merkez Bankası Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını da eleştiren Özel, "Bir kez daha öneriyoruz ki ekonomide açıklanacak en iyi paket, damadı paketleyip göndermektir. Damat paketlenip yollanmadan ekonomide sular durulmaz, krizlerin önü alınmaz" dedi.

Özgür Özel, Mecliste, Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel ile düzenlediği basın toplantısında, maden mühendislerinin sorunlarını dile getirdi.

 

MADEN MÜHENDİSLERİNİN MAAŞI

Maden mühendislerinin maaşlarının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan protokol gereği, 2012'den bu yana oda tarafından belirlendiğini ancak SGK'nin maden şirketlerinden gelen baskı yüzünden bu protokolden vazgeçtiğini ifade eden Özel, maden şirketlerinin baskısıyla odanın yetkisinin kısıtlanmasının Türkiye'deki bütün madencileri tehdit ettiğini öne sürdü.

 

MERKEZ BANKASI ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Para Politikası Kurulunu senede 10 defa toplamasını eleştirdiğini anımsatan Özel, Binali Yıldırım'ın Başbakan olduğu dönemde Meclise gelen ve çıkartılan bir kanunla kurulun, "ayda en az bir defa toplanması" uygulamasının "yılda en az 8 defa toplanması" şeklinde değiştirildiğini belirtti. CHP'li Özel, Erdoğan'ın bu konuda yanlış yönlendirildiğini savundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Çetinkaya'nın güven vermediği" şeklinde açıklamasının da olduğunu aktaran Özel, "Türkiye ekonomisinde güven vermeyen sima kimdir diye sorulsa yüzde 96'sı falan damat Berat Albayrak der. Yurt dışına soralım, kayınpeder damat görüntüsü der." diye konuştu.

 

ALBAYRAK'I HEDEF ALDI

Bunun demokrasilerde olamayacağını vurgulayan Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alarak "Fotoğraf, demokrasi fotoğrafı olmayınca yabancı yatırımcı da sermaye de gelmiyor. Ekonomide de güvensizlik var. Sonra paket üstüne paket açıklanıyor. Bir kez daha öneriyoruz ki ekonomide açıklanacak en iyi paket, damadı paketleyip göndermektir. Damat paketlenip yollanmadan ekonomide sular durulmaz, krizlerin önü alınmaz." dedi.

 

ALİ BABACAN-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Özel, eski bakanlardan Ali Babacan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinin kamuoyuna tek taraflı aktarıldığını öne sürerek, şöyle devam etti.

"Erdoğan, 'Ali Babacan'a dedim ki ümmeti bölme.' diyor. Burası demokrasi, burası Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'ten beri. Ümmet, Türkiye'nin sınırları ile sınırlı değil. O bütün Müslümanların kast edildiği bir kavram, siyasetin konusu değil. Peki size oy verenler ümmet de bize oy verenler ümmetin nasıl dışı oluyor? Burası cumhuriyetse burada ümmet yok millet var. Atatürk milliyetçiliğinin tanımı çok belli. Biz bu ülkeye bu bağla bağlıyız. Bu yüzden herkes kıymetli. Devletin başı olmakla yetinmeyip ümmetin başı olmakla kendisini sayan, Ali Babacan'ı da bunu bölüyor diye ifşa eden ve aslında kitlesine şikayet eden bir şikayet anlayışı... Bunu not ediyoruz, bir kenara kaydediyoruz."

 

KAMU İŞÇİLERİNE ZAM

Kamuda çalışan işçilere hükümetin zam teklifine ilişkin de değerlendirmede bulunan Özel, şunları kaydetti:

 

"İşçilere teklif edilen zam oranı kabul edilebilir bir şey değil. Türk-İş, bunu müzakere edilebilir bulmuyorsa bu iyi bir şeydir. Sen müzakere edilebilir bulmuyorsan dimdik arkandayız Türk-İş. Türk-İş dirensin, işçi konfederasyonları dirensin, emekçinin alın terini savunsunlar, Türkiye'nin görülmedik bir direnişini hep beraber yapalım. Bu kadar israf, zam varken, yandaşın vergi borcu silinirken, işçinin boğazından geçecek lokmaya teklif edilen bu zam oranını biz de müzakere edilebilir bulmuyoruz."

 

Kıdem tazminatında da duruşlarının belli olduğunu ifade eden Özel, "Kıdem tazminatı işçinin iş güvencesidir. Bunu bir fon, para, sadece akçeli bir mesele olarak görmüyoruz. Kıdem tazminatı kırmızıçizgimizdir. Direnenlerden fazla direniriz. Direnenlerin yanında halay da nöbet de tutarız. İşçinin kıdem tazminatına dokundurtmayız." diye konuştu.

 




Kaynak: Haberler.com

Bu haber 2412 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI