Bugun...
Bizi izleyin:



KARATUTLU: "YETERSİZ VE DÜZENSİZ UÇUŞLAR SEBEBİYLE ŞEHRİMİZ GAZİANTEP'E MECBUR EDİLİYOR"

Tarih: 20-10-2022 15:59:11 + -


KARATUTLU: "YETERSİZ VE DÜZENSİZ UÇUŞLAR SEBEBİYLE ŞEHRİMİZ GAZİANTEP'E MECBUR EDİLİYOR"


KARATUTLU:

 

Deva Partisi İl Başkanı Uzm.Dr. İrfan Karatutlu  İl ve İlçe teşkilatlarıyla Kahramanmaraş Havalimanı sorunlarına ilişkin Kahramanmaraş Havalimanı önünde basın açıklaması yaptı.

 

Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu’nun öncülüğünde Havaalanı önünde yapılan basın açıklamasında  Onikişubat İlçe Başkanı Hakan Dedoğlu, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve teşkilat mensupları hazır bulundu.

 

Kahramanmaraş Deva Partisi adına basın açıklamasına "ulaşım medeniyettir" diyerek başlayan  Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uz.Dr. İrfan Karatutlu: “Ulaşım medeniyettir ve bu şehir hak ettiği hiçbir şeye layık görülmeden kötü şekilde yönetilmektedir.. Şehrin gelişmesi için harcanması gereken maddi ve manevi kaynaklar istişare edilmeden yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

 

Kahramanmaraş şehrinde hizmet veren havalimanı 1996 yılında hizmete girmiştir.  Kahramanmaraş Havalimanı, 20.07.2019'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespit edilmiştir.  Şehrimizde uygun saatlerde ve uygun şehirlere yapılan uçak seferleri sayesinde yıllar içinde uçan yolcu sayıları, 50-60 binlerden 2018 yılında 332.000'e çıkmıştır. Son dört yılda bu sayı iniş ve kalkış problemleri, uygun saatlerde olmayan, iptal edilen ve eksik seferler nedeniyle yarı yarıya (2022 eylül 133.000 yolcu) azalmıştır.

 

Kahramanmaraş havaalanı teknik ve fiziki konum olarak kullanıma uygun değildir ve acilen uygun bir konuma yeni bir havalimanı yapılmalıdır. Kahramanmaraş sefer sayısı azdır ve saatleri özellikle vatandaşın talepleri dışında değerlendirilmektedir. Sanayi ve ticaret faaliyetlerinin olmazsa olmazı hava ulaşımıdır. Turizm potansiyeli yüksek ve nüfusu 1milyon 200 bin olmuş bir şehre bu havalimanı ve bu uçuş sayıları yakışmamaktadır. EXPO 2023'te gelecek katılımcıların uçuş yetersizliği sebebiyle çoğunun Gaziantep havalimanını kullanıp orada konaklayacağı kanaatindeyiz. Zira şehrimizde İstanbul’a günde bir sefer düzenlenirken Gaziantep’te günde 11-12 sefer yapılmaktadır.

 

Bir örnek verecek olursak 250.000 nufuslu Erzincan'dan hem Sabiha Gökçen hem de İstanbul Havalimanına her gün sefer düzenlenmektedir. Ancak Nüfusu 1.200.000 olan şehrimiz her konuda olduğu gibi yine sahipsiz bırakılmış ve yeterli seferler konulmamıştır. Ayrıca Erzincan'dan İstanbul'a ücret tarifesi 500-600 lira iken Kahramanmaraş'tan İstanbul'a olan seferlerde ücretler 1000-1100 TL gibi yüksek fiyatlardan ücretlendirilmektedir. Gördüğünüz gibi şehrimiz insanı birçok konuda olduğu gibi burada da hak etmediği şekilde adeta cezalandırılmaktadır.

 

Şehrin siyasi ve bürokratik temsilcileri bu konunun çözümü için gayret göstermek yerine komşu illerin hava alanlarını kullanmayı tercih etmektedir. Yetersiz ve düzensiz uçuşlar sebebiyLe şehrimiz Gaziantep'e mecbur edilmektedir ve acil olarak şehrimizin uçak seferleri sayıları artırılmalıdır ve halkın taleplerine uygun saatlerin düzenlenmesi yapılmalıdır.

 

Yıllardan beri iniş sorunlarının sebebi İLS cihazı olduğu söylenmekteydi ancak sorunun cihazdan değil yer seçiminden kaynaklandığı artık herkes tarafından bilinmektedir. Sorun havaalanının konumu ve fiziki şartlarıdır. Bu sebeple şehrimize yeni bir havaalanı yeri tahsis edilmelidir. Şehrimizin havalimanının şehrimize yakışır hale getirilmesi ve uygun konumda bir havalimanının yeniden inşaası konusunun Deva Partisi olarak şehrimizin en önemli problemlerinden biri olduğunu her fırsatta dile getireceğiz ve takipçisi olacağız. Yetkilileri ve şehrimizde iktidarın siyasi temsilcilerini acilen şehrimizin bu önemli sorununa çözüm bulmaya çağırıyoruz. " diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“




Bu haber 1507 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI