Bugun...
Bizi izleyin:


KSÜ 1. Uluslararası Kahramanmaraş TEKNOKENT Robot Yarışması’na Ev Sahipliği Yaptı
Tarih: 01-05-2018 08:09:40 Güncelleme: 01-05-2018 08:09:40 + -


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. (TEKNOKENT) işbirliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Kahramanmaraş TEKNOKENT Robot Yarışması’na ev sahipliği yaptı.


KSÜ 1. Uluslararası Kahramanmaraş TEKNOKENT Robot Yarışması’na Ev Sahipliği Yaptı

28-29 Nisan 2018 tarihleri arasında KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kahramanmaraş TEKNOKENT Robot Yarışması’nın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı. Kahramanmaraş’ın teknoloji açısından büyük bir nitelikli potansiyeli içerisinde barındırdığını belirten Vali Özkan, “Kahramanmaraş’ımızın iyi yönlerini ve güzelliklerini daha ileri noktalara taşımak hepimizin görevidir.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve diğer kuruluşların katkılarıyla Kahramanmaraş’ta teknoloji altyapısını iyileştirmek için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Özkan, “Sosyal anlamada, kültürel anlamda, bilimsel anlamda kalkınma eğitimle mümkündür. Eğitime gönül veren eğitimcilerin ve öğrencilerimizin sağladığı katma değerin gelecek açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yaptığı konuşmada, hayatı daha da kolaylaştırmak ve Kahramanmaraş’ın marka değerini yükseltmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak teknoloji ile çok yakın bir ilişki içerisinde olduklarını söyledi.

“Teknolojinin en son aşamalarını şehrimizde hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz.” diyen Başkan Erkoç, “Daha güçlü bir geleceğe yürüyebilmemiz için yapay zekâ devriminde çok önemli adımlar atmamız gerekir. Tabi bu konuya gençlerimizin ilgisini çekmek için, onları motive etmek için biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşen gayreti gösterme çabasındayız.” diye konuştu.

Başkan Erkoç 1. Uluslararası Kahramanmaraş TEKNOKENT Robot Yarışması’nın düzenlenmesine katkı sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere KSÜ TEKNOKET yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti.

KSÜ Rektör ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına Kahramanmaraş ve Üniversitemiz hakkında bilgiler vererek başladı.

26 yıllık maziye sahip köklü bir üniversite olan KSÜ’nün 11 fakülte, 5 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, Rektörlüğe bağlı 5 bölüm, 19 araştırma ve uygulama merkezi, 36 bin 500 öğrenci ve bin 300 öğretim elemanıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Can, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kurulduğu günden beri bilimi teknoloji ve diğer projelerle, diğer araştırmalarla amacına uygun çalışmalarını sürdürüyor. Bugün itibariyle de Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bundan sonra daha da fazla önem vereceğiz." diye konuştu.

TEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş de bir konuşma yaparak yarışma kapsamına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Yarışma fikrinin ortaya atıldığı ilk günden itibaren çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Prof. Dr. Güneş, önümüzdeki yıllarda çalışmayı daha da genişleterek katılımcı sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

‘Çizgi İzleyen’, ‘Hızlı Çizgi İzleyen’, ‘Mini Sumo’ ve ‘Sumo’ olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya Meksika, Tunus ve Türkiye’den 100’ün üzerinde takımın yaklaşık 300 robotla katıldığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından 2 gün süren müsabakalara geçilirken, kıyasıya gerçekleşen müsabakalar sonucunda 4 kategorinin ilk 3 derecesine ödülleri protokol üyelerince verildi. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin olmak üzere 4 kategoride toplam 40 bin Türk Lirası ödül dağıtıldı.

 

Sumo Robot Kategorisinde Marmara Üniversitesinden Emre Tarhamna birinci, Bulancak Meslek Lisesinden Kadir Can Üstün ikinci, Ömer Faruk Kol üçüncü oldu.

Mini Sumo Robot Kategorisinde Konya Şehir Kolejinden Ahmet Faruk Atmaca birinci, Bulancak Meslek Lisesinden Kadir Can Üstün ikinci, Ömer Faruk Kol üçüncü oldu.

Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde ‘Bulancak 5’ adlı robotuyla Erkan Kaşık birinci, ‘Giresun 2’ adlı robotuyla Hasan Aydın ikinci ve ‘Barut 1” adlı robotuyla Hakan Barutçu üçüncü oldu.

Hızlı Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde ise ‘Bomba 1” adlı robotuyla Hakan Barutçu birinci, ‘Pancar 2’ adlı robotuyla Hasan Aydın ikinci ve ‘Hızlı Bulancak 2’ adlı robotuyla Erkan Kaşık üçüncü oldu.




Bu haber 1447 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI