Bugun...
Bizi izleyin:



Kahramanmaraş’ta Mahalle Sakinleri İsyan Etti!

Tarih: 27-05-2019 12:19:40 + -


Türkiye'nin kanayan yaralarından biri haline gelen günlük kiralık ev bataklığı; Kahramanmaraş’ta mahalle sakinlerini isyan ettirdi.


Kahramanmaraş’ta Mahalle Sakinleri İsyan Etti!

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Mehmet Akif Mahallesinde son yıllarda hızla yayılan 1+1 ev modelleri fuhuş merkezi haline geldi. Mahalle çevresinde sayıları 400’e yaklaşan 1+1 günü birlik kiralanan evler, Mehmet Akif Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor.

 

1+1 evlerde yaygınlaşan fuhuş yuvaları nedeniyle aile düzenlerinin bozulmasından endişe eden mahalle sakinleri genel evi aratmayan bu bataklıkların kurtulmamasına isyan ediyor.

 

Özellikle geceleri kadın ve erkeklerin günübirlik kiralanan dairelerde buluşarak fuhuş yaptığını aktaran mahalleliler, bu yerlerin genel ev gibi çalıştığından yakınıyor. Emniyet Müdürlüğünün konuyla ilgili her türlü şikayeti değerlendirdiğini, evlere baskın yaparak önleyici tedbirler aldığını ancak emniyetin aldığı bu tedbirlerin 1+1'lerin statüsü gereği tek başına yeterli olmadığını aktaran mahaleliler, belediye başkanlarından kalıcı çözüm istiyor. 

 

25 yıldır Mehmet Akif Mahallesinde oturan Saffet Avcı, mahallede 400’e yakın bu tip yerlerin olduğunu belirtti. Avcı; “1+1 evlerde giren çıkan belirsiz, fuhuş yapılıyor. Buraların ne olduğu belirsiz. Mahallemizde 400’e yakın bu şekilde yer var, bu mahallemiz adına talihsizlik. Bu durumun ortadan kaldırılmasını, denetimlerin arttırılarak tedbirlilerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Buraların günü birlik kiralanmasının engelleyici tedbirlerin alınmasını istiyoruz.” dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Kazım Kantarcı da, Belediye başkanlarının bu yerlere tedbir alması gerektiğini ifade ederek; “1+1’ler de fuhuş yaptırılıyor, genel ev gibi çalışıyor. Yetkililer gelsinler buraya baksınlar. Buradaki pislikleri temizlesinler. Ben büyükşehir belediyesine de, Dulkadiroğlu belediyesinde sesleniyorum, Buralara ruhsat vermesinler. Onikişubat Belediyesi böyle yerlere izin vermiyor, hepsi buraya geliyor. Kayseri’den, oradan buradan çeşit çeşit kadınlar geliyor buraya. Belediye başkanlarının buna tedbir alması lazım. Emniyet geliyor, topluyor, ceza yazıyor, mührü vuruyor ama yine aynı şeyler oluyor.

 

Geçmişte büyükşehir ve ilçe belediyesine birçok kez söylendi, çözüm üretilmedi. Muhtarımız belediye başkanına bu durumla ilgili çok şikayette bulunuyor diye bir takım sıkıntılar çıkarttılar. Bizim mahallemiz Kahramanmaraş2ın en nadide, sakin mahallelerinden biriydi. Şimdi en çirkin olma yolunda hızla ilerliyor. Ailelerimizin, çoluk, çocuğumuzun ahlakının bozlamaması için yetkilileri göreve çağırıyorum.” diye konuştu.

 

Miktat Küpelikılıç ise “1+1’ler geldikten sonra bizim psikolojimiz bozuldu, mahallenin ahlakı da bozuldu, kendi çocuklarımızın ahlakının bozulmasından endişe eder olduk. Gece yarısı kadın-erkek geliyorlar 1+1’lieri gecelik kiralayıp fuhuş yapıyorlar. Benim evimin karşısında. Arada bir polis baskın yapıyor ama yeterli olmuyor. Buralar otelse otel olsun, evse ev olsun. Ama gecelik kiraya verilmesin. Buralar fuhuş için kullanılmasın.” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi. 




Bu haber 4498 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI