Bugun...
Bizi izleyin:


Ufka Yolculuk Ödülleri Sahiplerini Buldu
Tarih: 14-05-2018 05:46:14 Güncelleme: 14-05-2018 05:46:14 + -


Ufka Yolculuk’ta dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.


Ufka Yolculuk Ödülleri Sahiplerini Buldu

6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nda Kahramanmaraşta dereceye girenlerin ödülleri M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

İlimizde Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği’nin organize ettiği Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışmasına yaklaşık 22 bin kişi katıldı.

Törene Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Dulkadiroğlu Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, ödül kazanan yarışmacılar ve aileleri katıldı.

Ödül Töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye 1.si olan Hafız Bekir Büyükkurt, okuduğu ayetlerle, dinleyicilerin gönlüne hitap etti.

Açış konuşmasını Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet PAK yaptı. Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek de kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Ödül takdimine geçmeden önce İlahiyatçı Yıldırım Alkış, Kuran ve Sünnet bütünlüğünü anlatan bir konuşma yaptı.

Törende 8 farklı kategoride dereceye girenlere ödüller verildi.

-19 YAŞ ÜSTÜ BİRİNCİLERE UMRE, KÜÇÜKLERİN BİRİNCİLERİNE PARA ÖDÜLÜ

A kategorisi (6-9 yaş) il birincisi olan Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencisi Ali Arslan Bakırcıoğlu 1.000 TL ödül kazandı. Bakırcıoğlu aynı zamanda Türkiye 6.sı da oldu.

A kategorisinin il 2.liğini ise Hasan Balcı İlkokulu öğrencisi Süeda Yıldız kazandı. Aynı zamanda Türkiye 9.su olan Yıldız 750 TL ile ödüllendirildi.

A kategorisi il 3.sü olan Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Kiraz Sena Üstün, 500 TL ödül kazandı.

B kategorisi (10-14 yaş) il birinciliğini Elbistan Ali Tekinsoy Ortaokulu öğrencisi Metehan Kuzhan kazandı. Kuzhan’ın ödülü 1.000 TL oldu.

B kategorisi il 2.si ise Afşin Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Polat Aziz Kartal oldu. Kartal ödül olarak 750 TL kazandı.

B kategorisi il 3.sü Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Seher Taş oldu. Seher Taş 500 TL ise ödüllendirildi.

C kategorisi (14-19 yaş) il birinciliğini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi Rümeysa Dağ kazandı. Rümeysa Dağ’ın ödülü Umre Seyahati.

C kategorisi il 2.liğini kazanan Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencisi Neziha Şahin’in ödülü 1.500 TL.

C kategorisi il 3.sü olan Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencisi Görkem Türkoğlu ödül olarak 1.000 TL kazandı.

 

D Kategorisi (19-30 yaş) il birinciliğini Güzelmerve Gül kazandı. Güzelmerve Gül böylece bir UMRE SEYAHATİNE kavuştu.
D Kategorisi  ikinciliğini kazanan Ayşegül Bekereci’nin ödülü ise 1.500 TL oldu.
D Kategorisi  il üçüncüsü olan Amine Köse’nin ödülü de 1.000 TL oldu.

E kategorisinde 30 yaş üzeri olanlar yarıştı.

E Kategorisi il birinciliğini Nazlı Hayriye Osmanoğlu kazandı. Osmanoğlu bu birinciliği ile bir UMRE SEYAHATİNİ de kazanmış oldu.

E Kategorisi il ikinciliğini kazanan Mehmet Osmanoğlu’nun ödülü 1.500 TL, il 3.sü olan Şehriban Toprak’ın ödülü ise 1.000 TL oldu. 

Resmi veya fahri din görevlileri Ufka Yolculukta F Kategorisinde yarıştılar.
F kategorisi il birinciliğini kazanan Merve Batdı 1.500 TL, il 2.si olan Melek Akyol 1.000 TL, il 3.sü Feride Akbayır ise 750 TL ödül kazandı.

G kategorisinde, yarışmaya Arapça dilinde katılan ve 18 yaşından küçük olanlar yarıştılar. G ve H kategorilerinde yarışmaya, ilimizde misafir olan Suriyeli mülteciler katıldılar.

G kategorisinde il 1.liğini kazanan Hayat Bedevi ödül olarak 1.500 TL, il 2.si olan Meymune Deri 1.000 TL, il 3.sü olan Sad Elahmer ise 750 TL kazandılar.

H kategorisinde, yarışmaya Arapça dilinde katılan ve 18 yaşından büyük olanlar yarıştılar.

G kategorisinde il 1.liğini kazanan Abdullah Elseyyid Ahmed ödül olarak 1.500 TL, il 2.si olan Abdurrezzak Elserhan 1.000 TL, il 3.sü olan Ahmed Dayfullah ise 750 TL kazandılar.

Ayrıca, A, B ve C kategorilerinde şehrimizin plakasına atıf yapılarak ilk 46 sırada yarışmayı kazananlara hediye çeki verildi.

 

Türkiye çapında 622.722 kişinin katıldığı yarışmaya Kahramanmaraş’ta 22 bin kişi katıldı. Türkçenin yanında Arapça ve İngilizce olarak da yapılan yarışmaya Kahramanmaraş’ta Arapça dilinde 1.853 kişi katıldı.
            - Yarışma Kahramanmaraş’ın Tüm İlçelerinde Düzenlendi

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri ile bazı köy ve beldelerde de yapıldı. Onikişubat ve Dulkadiroğlu’ndan sonra Yarışmaya en yoğun katılım 1443 kişi ile Elbistan ve 1319 kişi ile Afşin’den oldu.

104 binada gerçekleştirilen yarışmada yaklaşık 850 gözetmen görev aldı.

 

-7’den 70’e 700 bin yarışmacı

 

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Türkiye'de ve dünyada coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Miladi 8 Nisan 2018, hicri 21 Recep 1439 pazar günü yapılan yazılı sınav illerde belirlenen okullarda, online başvuru sahipleri ise online sistem üzerinden sınava tabi oldu.

‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile uluslararası çapta düzenlenen ve konusu ‘Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü’ olan yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 700 bine yakın kişi başvurdu. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde organize edilen yarışmada, yaşlara göre belirlenmiş 11 ayrı kategori yer alıyor.

En geniş katılımlı sivil yarışma olan Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması; Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanında, resmi ve özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin desteğinde on binlerce gönüllü ile gerçekleştirildi.

 

Engelliler, Tutuklu ve Mahkûmlar da Yarıştı

Yarışmaya, özel gözetmenler eşliğinde engelli vatandaşlar ve cezaevlerinde oluşturulan sınav noktalarında tutuklu ve mahkûmlar da katıldı.

 

Her Yaştan Yarışmacı

Her kategori sorularının ayrı hazırlandığı yarışma; A Kategorisi (6-10 yaş), B Kategorisi (11-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri),  (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online),  J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7'den 70'e herkese hitap ediyor.

 

 




Bu haber 3638 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI