Bugun...
Bizi izleyin:


KAHRAMANMARAŞ’TA SOYGUN TERÖRÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
Tarih: 14-04-2018 12:00:00 Güncelleme: 14-04-2018 12:00:00 + -


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerinde son 2 yıldır meydana gelen hırsızlık olaylarını,


KAHRAMANMARAŞ’TA SOYGUN TERÖRÜ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerinde son 2 yıldır meydana gelen hırsızlık olaylarını, yöre halkının ev eşyası ve canlı hayvan hırsızlığına karşı geceleri nöbet tutmak zorunda kalmasını meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerine bağlı köy iken daha sonra mahalle statüsüne alınan uzak ve tenha mahallelerde, evlerin kapıları kırılarak yapılan soygunların özellikle son 2 yıldır gündemde olduğunu kaydetti.

Çamak, “Özellikle bizlere şikâyetlerini ileten Cennetpınarı, Bayramgazi, Sarıerik (Köskenli), Demirciler (Gökpınar), Söğütlü, Doğanlıkarahasan, Kuruçay, Yenioba ve Davutlar köylerindeki tüm vatandaşlar hırsızlar yüzünden adeta diken üstünde yaşadıklarını belirtmekteler.  Yoğun hırsızlık vakaları sadece bu köylerle de kalmayıp, civardaki birçok köyde benzeri sıkıntıların yaşandığı haberleri gelmektedir.  Ev hırsızlıklarının sonu gelmediği gibi buralardaki büyük ve küçükbaş hayvanlar, trafo kabloları, su boruları ve yağmurlamalar dâhil hırsızların neredeyse çalmadığı bir şey kalmadığı anlaşılmaktadır. Buralarda daha çok yazları evlerine gelen, çoğunluğu şehir dışında ve yurtdışında olan insanların evleri adeta bölgedeki hırsızlara teslim edilmiş durumda” dedi.

 

Bugüne kadar buralarda yaşanan hırsızlık olaylarının faillerinin bulunamadığını, geceleri nöbet tutmak zorunda kalan halkın Söğütlü ve Bayramgazi köylerinde bazı hırsızları yakaladığını anlatan Çamak, “Buralarda artık sıradanlaşan hırsızlık vakalarının tespiti ve öncesindeki önleyici tedbirler alınması açısından ciddi anlamda bir yetersizlik içerisinde olunduğu açıktır. Oysa bir devletin en önemli görevlerinden birisi vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamasıdır. Buralarda son birkaç yıldır hüküm süren soygun terörüne karşı herhangi bir şey yapılamayıp buralardaki vatandaşların kaderlerine terk edilmesi, bir ülke yönetme ciddiyeti ve sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır. Bu civarlarda yaşayan insanları artık isyan etme boyutuna getiren ve bir çare bulabilme umudu ile bizlere yakınmalarına sebep olan bu soygun terörüne bir an önce bir çözüm bulunabilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması için gerekli çabalar gösterilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Kahramanmaraş’ın Pazarcık, Türkoğlu ve Dulkadiroğlu ilçelerinde hırsızlık vakaların çok yoğun oranlarda yaşandığı şehir merkezine uzak tenha mahallelerde gerekli önleyici tedbirlerin alınmasına dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?

-Buralarda artık adeta bir çeşit terör sorunu haline gelen soygun terörüne karşı kısa vadede kolluk kuvvetlerinden ilgili görevlilerin düzenli olarak nöbet tutmasının sağlanması ve uzun vadede ise buralarda bekçilik uygulamasının devreye konulması hırsızlara karşı caydırıcı bir önlem olarak düşünülemez mi?

-Hırsızlık olaylarının çok sık yaşandığı bu tenha mahallelerde, şehir merkezlerindeki gibi kamera sistemine geçilmesi ile en azından hırsızların araçlarının tespiti ve güvenlik güçlerinin anında fark edebilmesi sağlanamaz mı?




Bu haber 3743 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI