Bugun...
Bizi izleyin:


GÖZ İÇİ LENSLERİN KULLANIMI ARTIYOR
Tarih: 16-04-2018 08:43:36 Güncelleme: 16-04-2018 08:43:36 + -


Göz sağlığındaki gelişmeler dikkat çekiyor…


 GÖZ İÇİ LENSLERİN KULLANIMI ARTIYOR

Çoğunlukla yaşlılarda görülmekle beraber 40'lı yaşlardan sonra genel bir sağlık sorunu haline gelen presbiyopi, günümüzde önemli bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle cep telefonundaki yazılar, gazete haberleri, TV’deki alt yazılar gibi küçük yazıları okurken büyük sorun olan ve tıp dilinde presbiyopi olarak adlandırılan “yakını görememe” probleminde daha iyi görebilmek, günümüzde göz sağlığında kullanılan ileri teknolojiler ile mümkün olabiliyor.

 

40’lı yaşlardan sonra ortaya çıkmaya başlayan ve her insanda yaşa bağlı bağlı olarak standart bir şekilde artan presbiyopi, 60’lı yaşlarda en üst seviyelere ulaşıp hayatı zorlaştırıyor. Bununla beraber göz hastalıklarında son yıllarda sıkça gündeme gelen uygulamalardan birisi de gözlük kullanımını en aza indirdiği belirtilen göz içi lensler. Yakını, uzağı veya her ikisini göremeyen veya zor görenlerin artık gözlüklerle yaşamak yerine bu özelliklerin hepsini bünyesinde barındıran lenslere yöneldiğini anlatan Medline Adana Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Us, göz içine yerleştirilen “akıllı lensler” hakkında önemli bilgiler verdi.

Hem yakını hem uzağı görmeye yardımcı

Akıllı lenslerin (çok odaklı mercekler) hem yakını hem de uzağı aynı anda ve daha iyi görmeye yardımcı olan, bunun yanında yakın ve uzak gözlüklere olan ihtiyacı da en az seviyelere indiren lensler olduğunu anlatan Dr. Mehmet Us, “Göz içine yerleştirilen bu lensler, yakını görmede sorun yaşayan kişilerin yakını ve uzağı daha iyi görmesine, özellikle küçük yazıları okuyabilmesine olanak sağlar. Esasen tüm dünyada uzun süredir kullanılan ama son yıllarda meydana gelen teknolojik ilerlemelere bağlı olarak hastaların yaşam konforlarını artıran akıllı lensler, uzman doktorlar tarafından steril ameliyathane ortamında hastaların göz içine yerleştirilirler” diyor.

Hastanın göz içine yerleştiriliyor

Akıllı lenslerin gözün içine yerleştirildiğini söyleyen Dr. Mehmet Us, “Katarakt cerrahisi tekniğinde hastaya ne işlem yapılıyorsa aynı işlem akıllı lensler için de yapılmaktadır. Bu cerrahi işlemde hastanın gözündeki sorunlu olan doğal lens çıkartılır ve yerine gözünün iç yapısına uygun lens takılır. Burada farklı olan standart lens yerine ömür boyu göz içinde kalacak olan akıllı lenslerin hastanın gözüne yerleştirilmesidir. Ancak unutulmamalıdır ki akıllı lens implantı, gözün en önemli ameliyatlarından biridir.” dedi.

Hasta doğru bilgilendirilmeli

Ameliyat öncesinde hastanın detaylı olarak bilgilendirilmesinin ve operasyon sırasında doğal lensinin alınacağının kendisine söylenmesinin önem taşıdığını özellikle belirten Dr. Mehmet Us, “Bu lensler, hasta ayrıntılı bir muayeneden geçirildikten sonra ve ancak göz yapısı uygunsa kullanılabilir. O nedenle bu lensler için hasta seçimi ve hastanın bu lenslere uygunluğu son derece önemlidir. Açık veya gizli şaşılığı olanlarda, kornea yapısında düzensizlik bulunanlarda, sarı nokta hastalarında, diyabete bağlı retina hasarında bu merceklerin kullanımı uygun değildir” diyerek ameliyat kararı alırken hastanın yaşı, işi, beklentileri, gözlük numaralarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin ve ameliyat sonrası neyi nasıl görebileceği konusunda kişinin net olarak bilgilendirilmesindeki önemin de altını çizdi.

 

 




Bu haber 2966 defa okunmuştur.

Etiketler : Adana Göz Lens

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI