Bugun...
Bizi izleyin:


Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Polislerimiz neden mermisiz?
Tarih: 19-04-2018 12:34:27 Güncelleme: 19-04-2018 12:40:27 + -


Taşıma veya bulundurma ruhsatlı silahların yıllık istihkaklarının 1000 çıkması bazı uygulamaların Düzeltilmesi gerektiğini gözler önüne sermektedir..


Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Polislerimiz neden mermisiz?

 

 

Sivillerin bedeli karşılığında rahatlıkla aldığı 1000 adet İstihkakın “mermiyi,” Kahramanmanca görevleri başında, huzuru ve ülkemize uzanan kirli elleri kırmaya çalışan polis memurunun alamaması akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Polisimizin istihkakını alamaması yeni bir uygulamamı yoksa keyfi bir karar mı?

 Ayrıca, polis memurlarına sadece Kahramanmaraş ‘ta ,uygulanan kaç mermi kullandın raporu da açıklanması gereken bir durumdur..

Görevi başında ani çatışmalar olabilecek veya baskın olabilecek durumlar söz konusu olursa şehit polis fethi sekin gibi mermisi olmadığı “kalmadığı” için şehit düştü diye mi? Yazılacak..

Sivil vatandaş  1000 mermi alırken, içişleri bakanlığının devletin hak olarak tanımış polisimiz neden? mermisiz veya izne tabi mermi verilmektedir?

Sivil vatandaşlara tanınan yıllık 200 adet olan mermi kullanım (istihkak) hakkı, 1000 adet mermiye çıkarıldı.

Bu konuda, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’den Açıklama bekliyoruz..

Cumhuriyet’in haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Mart 2018 tarihinde imzaladığı genelge ile sivillere verilen mermi hakkı 5 katına çıkarıldı.

Dünya genelinde bireysel silahlanmaya karşı kampanyalar sürdürülürken ve her yıl ateşli silahlardan kaynaklanan ölümler artarken, İçişleri Bakanlığı'nın ateşli silahlar ve av silahı bayilerine gönderdiği genelgede 200 adet mermi alma hakkının 1000 adede çıkartıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzaladığı genelge ile sivil yurttaşlara daha fazla mermi alabilme hakkı doğdu. Ancak 1000 adet merminin toplu şekilde mi verileceği yoksa belirli aralıklarla istenilen kadar mı alınacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

FETHİ SEKİN NEDEN ŞEHİT OLDU? MERMİSİ KALMAMIŞTI

Şehit polis memuru Fethi Sekin,Teröristlerle kahramanca çarpışarak şehit düşen Fethi Sekin'i babası anlattı. 5 Ocak 2017 günü saat 16.10’da İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin’in izin vermemesi üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle, LPG’li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankı da havaya uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile adliye çevresinde görevli olan diğer polisler arasında çatışma bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü. Alçak saldırıda adliye çalışanı Musa Can ile polis memuru Fethi Sekin şehit oldu. 




Bu haber 5285 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI