Bugun...
Bizi izleyin:



Kahramanmaraş’ta Pencere ve Kapı Üretim Ustası Koleksiyonunu Anlatıyor

Tarih: 20-10-2020 11:57:11 + -


Kahramanmaraşlı PVC pencere ve kapı üretimi ustası, uzun yıllar biriktirdiği çok sayıda eşyayı atölyesindeki ofisinde sergiliyor.


 Kahramanmaraş’ta Pencere ve Kapı Üretim Ustası Koleksiyonunu Anlatıyor

 Durdu Kanat:

- "Bu koleksiyonu gezen vatandaşlarımız daha sonra babasının, dedesinin antika eşyasını bana teslim ediyor ve burada sergilememi istiyor. Vatandaşlarımız manevi değeri olan eşyaların çatı katında veya başka bir yerde heder olmasını istemiyor"

 Kahramanmaraşlı PVC pencere ve kapı üretimi ustası Durdu Kanat, yaklaşık 20 yıldır biriktirdiği 250'yi aşkın eski eşyayı "müzem" diye nitelendirdiği atölyesindeki ofisinde sergiliyor.

 

Afşin ilçesindeki atölyesinde üretim yapan Durdu Kanat'ın iş yeri farklı bir özelliğiyle dikkati çekiyor. Ofis olarak kullandığı bölümde yaklaşık 20 yıldır biriktirdiği eski eşyaları sergileyen Kanat, fotoğraf makinelerinden günlük ev eşyasına, telefonlardan dedesinden kalan yadigar tüfeklere kadar çok sayıda eşyayı gözü gibi koruyor.

 

İş yerine gelenleri adeta zamanda yolculuğa çıkartan Kanat, geçmişe olan özlemi gidermek için toplamaya başladığı eski eşyaları çevresinden gelen talep üzerine sergilemeye karar verdiğini söyledi. Sergilenen eşyalara müşterilerinin de ilgi gösterdiğini aktaran Kanat, "Amacım gelecek nesillerimize atalarımızın hangi şartlarda yaşadığını, nasıl bir yaşam tarzı sürdüklerini, kas gücüne dayalı malzemeleri nasıl kullandıklarını aktarmak." dedi.

 

- "Daha çok ürüne ulaşmayı hedefliyorum"

 

Topladığı parçaları ilerleyen zaman içerisinde müzeye bağışlamak istediğini aktaran Kanat, şunları kaydetti:

 

"Bu koleksiyonu gezen vatandaşlarımız daha sonra babasının, dedesinin antika eşyasını bana teslim ediyor ve burada sergilememi istiyor. Vatandaşlarımız manevi değeri olan eşyaların çatı katında veya başka bir yerde heder olmasını istemiyor. Atalarımızı, örf ve adetlerimizi unutmadığımızı göstermek, bunları da yeni nesle aktarmak için daha çok ürüne ulaşmayı hedefliyorum. Bu koleksiyonumu daha çok kitleye ulaşması için Afşin Belediyesi tarafından restore edilerek ziyaretçilere kapılarını açan Ömer Ağa Konağı'ndaki müzeye bağışlamak istiyorum. Gelecek nesillerimiz bu ürünlerle sanatın ne kadar önemli olduğunu, şu anki teknolojinin ne kadar kıymetli olduğunu anlayacak ve zamana yolculuk yapacaklar."

 

Kanat, koleksiyonundaki hiçbir ürünü para karşılığı almadığının altını çizerek "Eski malzemeleri bana emanet ediyorlar ve onların adına bu malzemeleri koleksiyonuma katıyorum. Misafir ettiğimiz arkadaşlarımız küçüklüğünde kullandığı bir malzemeyi, oynadığı bir oyuncağı görünce çok duygulanıyor ve gözlerinde pırıltı oluşması beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

 

"Müzem" diye nitelendirdiği bölümde 150 ile 200 yıllık eşyaların da olduğunu aktaran Kanat, "Müzemde 250'nin üzerinde eser var. Bunlar içerisinde en önemlisi, Mustafa Kemal Atatürk'ün beylik tabancasının aynı modeli olan tabanca ile dedemden kalan ve Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan üsten dolma tüfek. Onlara gözüm gibi bakıyorum." ifadelerini kullandı.




Bu haber 1480 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Yerel Haber Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI