Bugun...
Bizi izleyin:



Ekmek Teknesi İçin Mahir Ünal ile Hayrettin Güngör’e Çağrı

Tarih: 28-09-2019 17:07:51 + -


Kahramanmaraş’ta yaklaşık 33 yıldır tatlıcılık yapan Fevzi Karadut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e çağrıda bulunarak ‘’Haci Ali Sezal verdi siz kapatmayın’’ dedi.


Ekmek Teknesi İçin Mahir Ünal ile Hayrettin Güngör’e Çağrı

Kahramanmaraş’ın örf ve adetleri ile neredeyse 33 yıldır özdeşleşen, Şam tatlıcısı sahibi Fevzi Karadut, belediyenin iş yerini kapatmak istediğini ifade ediyor.

1976 yılında beri Ulucami’nin arkasında Şam tatlısı yapan ve ailesinin geçimini nu şekilde sağlayan Karadut, son zamanlarda iş yerini kaybetmeyle karşı karşıya kalmış.

Fevzi Karadut ‘’1987’de Hacı Ali Sezal tarafından işgaliye aldım. İşgaliyemi her zaman yatırdım. Mustafa Poyraz döneminde işgaliyede değişiklik olacak dediler. Değişiklikle beraber beni buradan kaldırttılar ve 27 yıllık tablamı sattırdılar. Fatih Mehmet Erkoç ve Necati Okay geldikten sonra rica ettik ve bize buradan 1 metre 30 cm büyüklüğünde bir yer verdiler. Burayı ben kendim yaptırdım. ‘’dedi.

 

İŞGALİYEMİ İPTAL ETMİŞLER

İşgaliye ödemesinde zaman zaman sorunlar olsa da sürekli ödemelerini yaptığını anlatan Karadut: ‘’Böyle devam ederken yeni seçilen başkan ile beraber işgaliyenin tekrar değişikliğe gideceği açıklandı. Herkesin işini belediye deki görevliler hallederken beni orada topa tuttular ve senin işini anca yukarıdaki siyasiler çözer dediler. Benim suçum neyde beni böyle oyalayarak işimi halletmediler. Bende diğer vatandaşlar gibi işçiyim belediyem ve devletim için çalışmaktayım. Zamanında ben işgaliyeyi geciktirdiğim için akşamları rahat uyuyamazdım. Sadece zamanında biraz geciktirdiğim için hemen işgaliyemi iptal ettirmişler. ‘’

 

YENİLENECEK DEDİLER

Fatih Mehmet Erkoç zamanında bölgede bulunan küçük esnaflara izin verildiğini anlatan Karadut, kendisine de yer verildiğini dile getirdi. Karadut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Burada sanatkarlar için işgaliye verilirken bende yer rica etmiştim ve bana bu kulübeyi yaptırmama izin vermişlerdi. Lakin o zamanlar işgaliyede değişikliğe gidildiği için işgaliyemi verememişlerdi. Yenilemeden sonra size işgaliye verilecek denildi lakin vermediler.  Beni Kahramanmaraş’ın kazalarından, ilçelerinden ve köylerinden tanımayan yoktur. Beni televizyondan görüp yurtdışından gelip benim tatlımı yiyenler bile var. Tekirdağ’dan gelen müşterilerim bile var. Benim tüm Türkiye’den müşterilerim mevcut. Benim adıma belgesel film bile çekildi.  Ben burada suç işliyormuşum gibi muamele yaptılar bana. Ben burada hem ekmeğimi kazanmaya çalışıyorken hem de belediyenin adeta tuvalet bekçiliğini yapıyorum. Biz burada hem ekmeğimizi taştan çıkarmaya çalışıyorken hem de devletimiz için uğraşıyorduk. Biz burada senelerce mücadele verdik. Eğer benim bir suçum varsa beni burada bir dakika bile tutmasınlar.’’

 

33 YILLIK EKMEK TEKNEMİ ELİMDEN ALMAYIN

Şam tatlıcısı Fevzi Karadut, belediye başkanı ve milletvekillerine seslenerek ‘’Şimdi ben burada belediye başkanımdan milletvekillerimden sadece şunu istiyorum, 33 yıllık olan bu ekmek teknemi elimden almasınlar. Benim sorumlu olduğum ve bakmam gereken bir Ailem ve öğrencilerim var.

En ufak bir bisiklet yarışını kazanan bir çocuk bile gündem olup ödül veriliyorken ben burada ömrümü ekmek tekneme ve devletime harcadım lakin bugün biride çıkıp adamın ekmek teknesini elinden almayın diyemiyor. Ben burada tek başıma Kahramanmaraş’a yılda yüzlerce turist kazandırıyorum.’’ İfadelerini kullandı.




Bu haber 1788 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI