Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni askerlik sisteminde flaş ayrıntı! Bedelli askerlik için şartlar neler?

Tarih: 18-02-2019 13:14:36 + -


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu yeni askerlik sistemi hakkında vatandaşların kafalarındaki soru işaretleri de giderildi. Özellikle bedelli askerlik konusunda yüzbinlerce vatandaşın araştırması ilgiyle devam ediyordu.


Yeni askerlik sisteminde flaş ayrıntı! Bedelli askerlik için şartlar neler?

 

Yeni askerlik sistemi hakkında vatandaşların araştırmaları tüm hızıyla devam ediyor. Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Başbuğ, A Haber'deki yayına katılarak yeni askerlik sistemi hakkındaki izlenimlerini anlattı. Bedelli askerliğin devamlı hale gelmesi bundan sonra planlarını yapacak vatandaşların önünü açtı. Ayrıca 2 aylık meslek yüksek okulu mezunları için de 12 aylık yedek subaylık uygulaması olacak. İşte yeni askerlik sisteminin tüm detayları ve bedelli askerlik konusundaki temel bilgiler...

 

Güvenlik ve Terör Uzmanı Çoşkun Bağbuğ'un dikkat çeken yeni askerlik sistemi açıklamaları...

"Yeni askerlik sisteminde bedelli askerlik kalıcı hale geliyor. İsteyen herkes bedelli askerlikten yararlanabilecek. Ücret de belirli bir rakamla sınırlı olacak. Herhangi bir mezuniyet ve okul durumu sınırı olmayacak.

2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması olacak.

Bunlara iki aylık eğitimde harçlık, 10 ay kıta hizmetinde maaş verilecek. Bitince isteyen sözleşmeli olarak devam edebilecek.
Lise ve altı mezunları için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması gelecek."

 

Terör ve Güvenlik Uzmanı Çoşkun Başbuğ yeni askerlik sistemini A Haber'e değerlendirdi. "Artık çalışmanın sonuna gelindi, kafa karışıklıkları sona erdirildi. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da belirttiği gibi artık askerlik konusunda herkes önünü görecek ve planlarını daha rahat yapabilecek.

Yeni askerlik sisteminde üç farklı tip insanımız söz konusu: Birincisi yurt dışında yaşayan gençlerimiz, diğeri lise ve altı mezunu gençlerimiz üçüncüsü ise üniversite mezunu gençlerimiz..."

Meslek yüksek okullarına yedek subaylık Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk kez uygulanacak bir sistem olarak dikkat çekiyor. Bunların hepsinin bir kontenjanı var. TSK, beşer yıllık periyotlar halinde yaptığı toplantılarda ihtiyaç miktarını belirliyor ve seçmeler yapılıyor.

Lise ve altı mezunu erlerden bahsedecek olursak bu gençlerimiz 6 ay zorunlu askerlik yaptıktan sonra kendi istekleri doğrultusunda ikinci 6 ay da askerliğe devam ederlerse maaş alacaklar ve böylelikle yeni bir meslek kapısı doğmuş olacak.
İstedikleri takdirde de profesyonel asker olarak TSK'daki hizmetlerine devam edebilecekler.

Üniversite mezunları için bu konuda değişen bir husus yok, üniversite mezunları yine istedikleri takdirde 12 aylık yedek subay olarak hizmetlerine devam edebilecekler.

Bedelli askerlik konusunda bedelin ne kadar olacağı ve yaş sınırının olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bu konu da artık bir esasa bağlandı. Bedelli askerlik sürekli hale getirildi ve 20 yaşını geçip askerlik çağına gelmiş her vatandaş bedelli askerlikten yararlanabilecek. Bedelli askerlik konusundaki rakam da sabit bir tutara getirilecek.

Bu yeni askerlik sistemiyle herkes bundan sonraki planlamalarını daha rahat yapabilecek. Evlenecekler, iş kuracaklar, bundan sonra hayatları hakkında daha rahat planlamalar yapabilecek.

Yeni askerlik sistemi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları da şu şekilde; "MSB'ye ve Genelkurmay Başkanlığımıza talimat verdim. Kurumlarımız çalışmalarını yapıp bir taslak ortaya çıkardılar. Halen lisan ve lisanüstü girenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er/erbaş olarak askerlik yapıyor. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. 2 yıllık meslek yüksek okulları için ise ihtiyaca göre belirlenecek sayı ise 12 aylık yedek astsubaylık getiriyoruz."




Bu haber 1364 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI