Bugun...
Bizi izleyin:



Büyükşehir’de Eğitimler Tamamlandı

Tarih: 27-12-2019 17:24:35 + -


Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan personellere yönelik hizmetiçi eğitim seminerleri tamamlandı.


Büyükşehir’de  Eğitimler Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik verilen hizmetiçi eğitim seminerleri sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere katılan personeller aynı zamanda uygulamalı pratik çalışmalar da yaptılar.

 

Örneklerle Açıkladı

Eğitim seminerlerinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Niyazi Çiçek, dört grup şeklinde sunduğu eğitimlerde ‘Resmi Yazışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’, ‘Bürokraside Etkili Yazışma ve Rapor Hazırlama Teknikleri’ üzerinde durdu.

Prof. Dr. Niyazi Çiçek önce konu vererek eğitime katılan personellerin birer yazışma yapmalarını istedi. Daha sonra Prof. Dr. Çiçek, verdiği örneklerle konunun daha iyi pekişmesini sağladı. Prof. Dr. Çiçek eğitimin amacına ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Belediyemizin farklı daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerinden gelen güçlü bir ekiple eğitimlerimizi tamamladık. Eğitimlerimizde teorinin yanı sıra yazışma örneklerinde de uygulamalar yaptık. Eğitim süresince eksiklerimizi tamamladık, yanlışlarımızı düzelttik ” ifadelerini kullandı.

 

İletişim Hayatın Her Alanında Lazım

Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Hitabet Koçu Almila Dalkılıç; İletişimde Doğrularımız-Yanlışlarımız konusunda eğitimlerini verdi. Dalkılıç eğitime ilişkin yaptığı değerlendirmede: “Eğitimlerimiz çok yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bu eğitimlerde vatandaşın memnuniyeti nasıl sağlanır, insanlarla iletişimde yanlış anlaşılmalar nasıl önlenir, empati kullanma becerisi, ön yargılardan uzak bir iletişim tarzı gibi konuları işledik. Belediyelerin vatandaş memnuniyetini sağlamak açısından bu tür eğitimlerin belirli zamanlarda bütün belediyelerde personele verilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Personeller Daha Verimli Hale Geldiler

Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Yunus Emre Şentürk ise Problem Çözme Teknikleri ve Çözümcül Yaklaşım konularında eğitimler verdi. Eğitimin oldukça başarılı geçtiğine dikkat çeken Şentürk: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik verdiğimiz eğitim oldukça verimli geçti. Yoğun bir katılım vardı ve hepsinin gözleri pırıl pırıldı. Burada verdiğimiz eğitimlerle çalışanların burada öğrendikleri yetkinlikleri de kullanarak domino etkisi çok daha hızlı, çok daha güzel ve çok daha iyi bir iletişimle karşılaştıkları problemleri çözerek sorunları aşacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

Çok Büyük Avantaj Sağlayacak

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Sığrı’nın iki grup halinde verdiği eğitim seminerinde; İş Hayatında Kendini Yönetme Becerileri ile Değişim Yönetimi konuları ele alındı. Verdiği eğitimlere ilişkin bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Sığrı, eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Sığrı yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarına verdiğimiz eğitimlerde, öz yönetim yani kendilerini yönetebilme becerilerini ve kurumsal bazlı iyiye ve güzel doğru gitmek için değişimi nasıl yöneteceklerini konuştuk. Onların hizmet üretirken, vatandaşa ve iş arkadaşlarıyla beraber iyi çalışmalar yaparken, stres yönetimi gibi, iyi iletişim kurabilme, takım çalışması yapabilme gibi konulara ne kadar önem verdiğini gördük. Bu anlamda bu eğitimlerin çok iyi düşünülmüş olduğunu ve çalışanlara çok büyük katkılar ve avantajlar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

 

600 Personele Eğitim Verildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden eğitimlere ilişkin yapılan açıklamada: “Vatandaşlarımıza daha iyi, daha kaliteli ve daha hızlı hizmet verebilmek adına personellerimize yönelik eğitim seminerlerimizi tamamladık. Şu ana kadar 600 personelimiz kendi alanlarında eğitimlerini aldılar. Personellerimize yönelik kurumsal gelişim ve vatandaş memnuniyeti eğitimlerimizi bu yıl tamamladık. Yeni yılda da her ay personelimize yönelik tematik konularda eğitimlere devam edeceğiz” denilerek bilgi verildi.




Bu haber 1283 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI