Bugun...
Bizi izleyin:



Bu kadarı Pes Dedirtti! İnsan Derisinden Bunu Yaptılar

Tarih: 10-03-2020 11:24:28 + -


Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi'nde görevli araştırmacılar, Polonya'da bir antika pazarında insan derisiyle kaplanmış bir fotoğraf albümü buldu.


Bu kadarı Pes Dedirtti! İnsan Derisinden Bunu Yaptılar

Nazi ölüm kampı kurbanlarının derisinden yapılan korkunç bir İkinci Dünya Savaşı albümü Polonya'da bir antika pazarında satışa çıkarıldı. Albümü satın alan kişi kapaktaki dövmeyi ve insan saçını fark etmesinin ardından Aushwitz Anıt Müzesi'ne başvurdu.

Polonya'da İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin işlediği korkunç suçların kanıtı niteliğinde bir fotoğraf albümü antika pazarında satışa çıkarıldı. Söz konusu albümü İkinci Dünya Savaşı'na ilgisi olduğu için satın alan ve ismi açıklanmayan kişi, kapakta dövme ve insan saçına benzer yapıların bulunduğunu fark etti. Aynı zamanda albümün çok kötü kokmasından da rahatsız olduğu için durumdan şüphenelerek Aushwitz Anıt Müzesi'ne başvurdu. Müze uzmanları, albümün kapağını ve bağlayıcılığını analiz etti.

Kapak derisinin Almanya'daki Nazi toplama kampı Buchenwald'da öldürülen bir mahkûmdan geldiğini doğrulayan uzmanlar, "Şüphesiz ki bu insanlığa karşı işlenen en büyük suçların kanıtı" açıklamasını yaptı.

Almanya sınırları içerisindeki en büyük toplama kamplarından biri olan Buchenwald Toplama Kampı Haziran 1937 ile Nisan 1945 yılları arasında Weimar yakınlarında Ettersberg'de çalışma kampı olarak işletildi. Hitler'in ilk toplama kampı olarak da bilinen Buchenwald, infazları, deneyleri ve gardiyanlarının ahlaksızlığıyla ün kazandı.

Bunların en ünlülerinden birisi ise, mahkûmlar tarafından 'Buchenwald'ın Cadısı' olarak bilinen Ilse Koch. Bu karakter daha sonra Kate Winslet'in oynadığı ödüllü The Reader filminde Nazi kamp muhafızı Hanna Schmitz'in karakterine ilham kaynağı oldu. Kamp komutanı Karl-Otto Koch'un da eşi olan Ilse Koch'un ilginç dövmeli erkek mahkûmları öldürdüğü ve derilerinin çeşitli tasarımlarda kullandığı iddia ediliyor.

Koch'un ilgi alanlarını ise çoğunlukla abajurlar, kitaplar, albümler, masa örtüleri ve başparmaklar oluşturuyor. Nazi kamplarında bulunan şahitler, Koch'un doktora tezi için kampta insan derisi toplayan Nazi doktoru Erich Wagner'e yardım ettiğini söylüyor. Wagner'in topladığı 100 garip deriden birçoğu hediyelik eşyaya dönüştürüldü.

Wagner, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Amerikan birlikleri tarafından yakalandı. 1958'de yeniden yakalanana kadar takma adla Almanya'da tıp uygulamalarına devam etti. Bir yıl sonra da intihar etti.

Buchenwald mağdurlarının bildrdiklerine göre, insan derisi; kitap ciltleri ve cüzdanlar da dahil olmak üzere günlük eşyaların üretimi için malzeme olarak kabul edildi. Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Komisyonu'nun (UNWCC) açıkladığına göre yalnızca 1942 yılının Aralık ayında iki milyon Yahudi katledildi.




Bu haber 2926 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI