Bugun...
Bizi izleyin:



Başkan Gürbüz’den Öğretmenler Günü mesajı

Tarih: 24-11-2022 14:02:35 + -


Başkan Gürbüz’den Öğretmenler Günü mesajı


Başkan Gürbüz’den Öğretmenler Günü mesajı

 

 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gürbüz mesajında, “Öğretmenler bizim medeniyetimizin vazgeçilmez unsurları ve saygın birer gönül insanlarıdır” dedi.

 

Başkan Mehmet Gürbüz öğretmenlerin her türlü övgüye ve takdire layık olduklarını belirterek, öğretmenliğin sadece aşk, sevgi ve azim gerektiren bir meslek olduğunu söyledi.

 

Başkan Gürbüz mesajının devamında, “İlk emri oku olan bir medeniyetin mensupları olarak bizler öğrenmeyi ve öğretmeyi önemseyen anlayıştan geliyoruz. Bu nedenle öğretmenler, bizim medeniyetimizin vazgeçilmez unsurları ve saygın birer gönül insanlarıdır. Eğitim davası Türkiye'nin geleceğinin inşa edilmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Eğitim davasına hayatını adayan öğretmenlerimiz tarihin her döneminde bu davanın birer neferleri olmuşlardır. Bu dava uğruna köy, kasaba, şehir demeden ülkemizin en ücra köşelerinde en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktırlar. Öğretmenlik, öyle kutsal bir meslektir ki maddi olarak hiçbir bedelin karşılık gelemeyeceği sadece aşk, sevgi ve azim gerektiren bir meslektir. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz” dedi.

 

Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır.

 

Öğretmenin sevgi, fedakarlık, umut ve topluma önder bir rehber olduğunu ifade eden Başkan Gürbüz, “Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Öğretmen; sevgi demektir, fedakarlık demektir, umut demektir. Öğretmen; topluma önderdir, rehberdir. Öğretmenler, yavrularımıza uzanan şefkatli bir el, kol, kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık kaynağıdırlar. Engin mirasımızı, milli kültürümüzü asırlar sonrasına taşıyacak nesilleri inşa ederler. İşte bu noktada değerli öğretmenlerimiz gençlerin gelecekte vatanına, milletine hayırlı olması ve iyi yerlerde bulunmasında önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlerimiz geleceğimizi bizlere aydınlatan birer ışık olmakta, gençlerin iyi bir yaşama sahip olması için kendi yaşamından fedakarlık eden birer neferdir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım.

Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 918 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI