Bugun...
Bizi izleyin:



Başkan Gürbüz’den Genç Girişimcilere Büyük Destek

Tarih: 18-02-2020 14:13:51 Güncelleme: 18-02-2020 14:19:51 + -


Genç girişimciliğin önemine değinen Başkan Gürbüz, “Özellikle gençlerimiz olmak üzere ilçemizdeki girişimcilik ruhunu tüm gücümüzle destekleyeceğiz” dedi.


Başkan Gürbüz’den Genç Girişimcilere Büyük Destek

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, birçok kurumun teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini ve projeleri desteklediğini belirterek, “Hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilerimizle omuz omuza verecek bir oluşumu hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Gürbüz, “Biz, Elbistanlı girişimcilerin de teknoloji ve inovasyonun tüm sektörleri şekillendirdiği bu dönemde adının daha çok duyulmasını ve ön planda yer almasını önemsiyoruz. Elbistan’ımızda özellikle gençlerimizin yenilikçi ve geleceğin ruhuna uygun fikirlerini hayata geçirmelerini istiyoruz. Bu amaçla belediyemiz bünyesindeki proje destek ofisimiz; girişimcilerimizle güç birliği yaparak, geleceğin ruhuna uygun uygulanabilir yeni ürün ve stratejiler ortaya çıkarmada onların önünü açacak. Destek ofisimiz nitelikli girişimciliği özendirip, yüksek teknolojili ürünler geliştirmek isteyen gençlerimiz için bir yol gösterici gibi çalışacak” dedi.

 

Yetişmiş İnsan Kapasitesini En İyi Şekilde Değerlendirmeliyiz

 

Elbistan’ın, yetişmiş insan kapasitesinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti: “Elbistan Belediyesi olarak kurumsal kültürümüzde girişimcilik unsuruna çok büyük önem veriyoruz. Elbistan’ın yetişmiş insan kapasitesini, yepyeni bir bakış açısı ile güçlendirerek girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı bir misyon olarak görüyoruz. Elbistan’ın, yetişmiş insan kapasitesinden güç alacağız. Ülkemizin birçok önemli kurumunun, bu misyona katkı sunacak hibe destekleri bulunuyor. Bu desteklerden en önemlisi ve kısa vadede başvurulabilecek çalışmalardan biri de TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programı (BİGG). Bu proje kapsamında teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine 200 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Destek ofisimiz, önceliğini bu programa vererek çalışmalarına en kısa sürede başlayacak. Yepyeni bir bakış açısıyla girişimcilerimizin hayatına dokunarak özellikle de gençlerimizin geleceğini dönüştürecek çalışmalara imza atacağız.”

 

Ortak Akla İhtiyacımız Var

 

İlçenin, özel sektör yatırımı noktasında istenilen çıtayı yakalamayı için ortak akla ihtiyaç olduğuna işaret eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Organize sanayi bölgemizdeki yatırımlar, Elbistan’ın mermeri ile ilgili gelişmeler noktasında güzel bir süreç yaşıyoruz. Bunlara ek olarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin hayata geçtiği bir şehir olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada da destek ofisimiz devreye girecek. Destek ofisimizin kapısı, girişimcilik ruhu taşıyan herkese açık olacak. Ortak akılla hareket ederek özellikle gençlerimizin ‘icat çıkarmaları’ için önümüzdeki süreçte sunulacak desteklerle ilgili her türlü bilgi akışını sağlayacağız. İlçemizdeki kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde girişimcilerimizin hayallerine sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1597 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI