Bugun...
Bizi izleyin:



Başkan Güngör, “Yatırımlarımızla Şehrimizin Turizm Potansiyelini Artırıyoruz”

Tarih: 27-10-2023 20:26:05 + -


Başkan Güngör, “Yatırımlarımızla Şehrimizin Turizm Potansiyelini Artırıyoruz”


Başkan Güngör, “Yatırımlarımızla Şehrimizin Turizm Potansiyelini Artırıyoruz”

 

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve meclis üyeleriyle Ali Kayası Cam Teras’ta bir araya gelen Başkan Güngör, “Kahramanmaraş’ımız, dünyada pek çok şehre nasip olmayacak doğal güzelliklere sahip. Bu güzelliklerden birisi de Ali Kayası. İnşallah 1 ay içerisinde tamamlayarak ilk etabını hizmete açacağımız bu tesis, Kahramanmaraş’ımızın turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yapımında sona gelinen Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisi’nde düzenlenen programda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin de yer aldığı programda katılımcılarla alanda incelemelerde bulunan Başkan Güngör; Ali Kayası Cam Teras, turizm yatırımları, kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası ve kentsel tasarım projesi gibi pek çok konuya ilişkin KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve meclis üyelerine bilgiler aktardı.

Kahramanmaraş’ın Turizmine Önemli Katkı Sağlayacak

Programda yaptığı konuşmada katılımcılara Ali Kayası Cam Teras projesine ilişkin bilgiler aktaran Başkan Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımız, dünyada pek çok şehre nasip olmayacak doğal güzelliklere sahip. Bu güzelliklerden birisi de Ali Kayası. 3 yıl önce çalışma arkadaşlarımızla Ali Kayası’na bir ziyaret gerçekleştirdik ve bu mekânı turizme kazandırmak için projelerimizi hazırladık, uygulamaya koyulduk. Projenin ilk etabında buraya restoran, ahşap yürüyüş alanları, cam teras ve otopark kazandırıyoruz. Ayrıca buraya ulaşım için standardı oldukça yüksek 20 kilometrelik bağlantı yolu oluşturduk. Devamında bu yolu Ilıca Yolu’na bağlayarak Ali Kayası Cam Teras’a ulaşımı daha da kolaylaştıracağız. 1 ay içerisinde projemizin ilk etabını tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. İkinci aşamada, buradaki iki kaya arasına bir köprü inşa edeceğiz. Üçüncü aşamada ise; Menzelet Barajı’ndan buraya tekneyle bağlantı sağlayacağız. Yine bölgede doğaseverler için kamp alanları oluşturacağız. İnşallah Ali Kayası Cam Teras, Kahramanmaraş’ımızın turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

Turizm Potansiyelimizi Artırıyoruz

Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelinin artırılması noktasında yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan Güngör, “Her şehrin kendine özgü bir potansiyeli var. Kahramanmaraş’ımız da sanayi, ticaret, kültür, sanat, geleneksel el sanatları, kuyumculuk, mutfak araç gereçleri gibi pek çok alanda çok büyük potansiyele sahip. Şehrimiz turizm alanları açısından da son derece zengin. Turizm potansiyelimizi daha da artırmak için şehrimize standardı son derece yüksek sosyal tesisler kazandırıyoruz. Bunlardan birisi Şairler Tepesi. Şairler Tepesi’nde çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık, hizmet vermeye başladı. Çamlıca Restoran ve Sosyal Tesis tamamlanmak üzere. Şehrimizin en güzel alanlarından Pınarbaşı’na yeni bir yeme içme mekânı kazandıracağız” diye konuştu.

 

Doğal Güzelliklerimize Sahip Çıkıyoruz

Başkan Hayrettin Güngör, “Tarihi yapılarımızı restore ederek turizme kazandırıyoruz. Kadıoğlu Konakları’nda restorasyon projemiz devam ediyor. Depremde hasar gören Tarihi Kalemizi de restore ediyoruz. Yeşilgöz’de ilk etap çalışmalarımızı tamamladık, ikinci etap devam ediyor. Buraya ulaşım sağlayan yolumuzu da yeniledik. Döngel’in tahsisinde son aşamaya geldik. Fırnız’ın da tahsisinde süreçler devam ediyor. Termal turizm tesislerimizin bulunduğu Ilıca’nın da turizm potansiyelini artırmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Sorumluluk alanımızdaki yolu yenileyerek Ilıca’yı daha ulaşılabilir hale getirdik. İnşallah buraya otel, kongre merkezi ve hamam kazandırarak Ilıca’nın katma değerini daha da artıracağız. Yine Ilıca’nın ana caddesinde sokak ve cephe sağlıklaştırma projemiz var” ifadelerini kullandı.

 

Kalıcı Konutların İnşası Sürüyor

Kalıcı konutlar ve kentsel tasarım projesi hakkında da katılımcılara bilgiler aktaran Güngör, “Kalıcı konutların inşası büyük bir hızla sürüyor. Önümüzdeki aylarda tamamlanan konutların teslimine başlanacak. Şehir merkezimizde 40 bine yakın, şehir genelinde ise 64 bin hak sahipliği var. Şehir dışarı kaydırılıyor gibi maalesef yanlış bir algı var. Konut ve iş yerlerimiz yine şehir merkezine inşa ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın şehir merkezimizde başlattığı kentsel tasarım projesi devam ediyor. Zemin artı 3 veya 4 katlı yapılar inşa edilecek. Azerbaycan Devleti tarafından şehrimize kazandırılan bin bağımsız bölümden oluşan Azerbaycan Mahallesi’nin inşası büyük bir hızla sürüyor. Trabzon Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve Hükümet Caddesi’ni de çok daha güçlü ve modern bir şekilde inşa edeceğiz. Valilik binamız yine aynı yerine yapılıyor. Proje bitti, ihale süreci devam ediyor. Devamında da deprem öncesinde dönüşüm bekleyen mahallelerimizin dönüşümleri de peyderpey devam edecek. Sanayi alanlarımızın dönüşümü devam ediyor. Şehrimize yeni organize sanayi bölgesi ve ticaret alanları kazandırıyoruz” diye konuştu.

 

Hemşehrilerimizin Sorunlarını Çözüme Kavuşturuyoruz

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasını, “Ağır hasarlı binaların enkazının kaldırılmasında yüzde 70’lere yaklaşıldı. Bu noktada diğer şehirlere göre çok öndeyiz. Orta hasarlı binalara ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve ilçe belediyelerimizle sık sık görüşerek aldığımız kararları hemşehrilerimize iletiyoruz. Bu noktada kolaylaştırıcı olmaya gayret ediyoruz. İnşallah hemşehrilerimizin sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturacağız” cümleleriyle noktaladı.

 

Kahramanmaraş’ta Turizmi Geliştirecek Bir Eser

Programda konuşan KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, “Öncelikle bu nazik daveti için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ali Kayası’na kazandırılan bu projeyi görme fırsatımız oldu. Şehrimizin doğal zenginliklerini ortaya çıkararak turizme kazandırmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın ekonomisini ancak bu şekilde büyütebiliriz. Ali Kayası Cam Teras da şehrimizin turizmini geliştirecek bir eser. Bizler de şehrimiz için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız” cümlelerini kaydetti.

 

Gayet Lüks ve Donanımlı Bir Tesis

Ali Kayası Cam Teras’ı çok beğendiğini ifade eden KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Sezal, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın daveti üzerine Ali Kayası Cam Teras’ta bir araya geldik. İnanılmaz emek verilen bir proje olmuş, çok beğendik. Şehrimize böyle güzel bir turizm alanı kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Tüm Kahramanmaraşlıları bu tesisi görmeye davet ediyorum” derken; Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Zabun Kenger, “Çok keyifli ve turizm açısından son derece önem arz eden bir cam teras olmuş. Gayet donanımlı bir tesis. Kahramanmaraş’ın turizm açısından hiç geri kalmadığını ortaya koyan bir mekân. Ali Kayası Cam Terası şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.




Bu haber 777 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI