Bugun...
Bizi izleyin:



13 Milyon Emekliye Mujdeli Haber!!

Tarih: 05-03-2020 10:45:11 Güncelleme: 05-03-2020 11:10:11 + -


Milyonlarca emeklinin beklediği müjdeli haber dün son dakika olarak duyuruldu. Emeklilerin zamlı promosyon miktarı belli oldu.


13 Milyon Emekliye Mujdeli Haber!!

Emeklilerin merakla beklediği banka promosyonlarının taban ücretleri belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 5 milyon emekli müşterisi bulunan Ziraat Bankası arasında promosyon zam görüşmeleri tamamlandı. Dün SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz ile Ziraat Bankası Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan'ın katılımıyla protokol imzalandı. Protokole göre, emekli aylığı bin 500 liraya kadar olana 500 lira, bin 500-2 bin 500 lira arasındakilere 625 lira, 2 bin 500 lira üstündekilere de 750 lira tutarında promosyon ödemesi yapılacak. Müracaatlar başladı, ödemeler nakit olacak. Üç yılını dolduranlar yeni taahhütname imzalayıp parasını alacak. Bankalar inisiyatifleri ile bu tutarın üzerinde ödeme yapabilecek. Promosyonda tek koşul 3 yıl kalma taahhüdü olacak. İnternet mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabilecek. 13 milyon emekliye 9 milyar lira promosyon ödenecek. İşte banka promosyonuna ilişkin merak edilenler...

MÜRACAATLAR BAŞLADI MI?

 

Başvurular 1 Mart itibarıyla başladı. Üç yılını dolduranlar şubelerine giderek, yeni taahhütnameyi imzalayıp maaş tutarına göre promosyon alabilir. Yeni emekli olanlar da maaşlarını alacağı bankanın şubesine giderek başvuruda bulunabilir. İnternet mobil uygulama üzerinden de başvuru yapılabiliyor. E-devlet üzerinden banka ve şube seçilebiliyor.

KOŞULLARI NELER?

 

Promosyonda tek koşul üç yıl kalma taahhüdü. Bazı bankalar iki otomatik ödeme talimatı için 150 lira, 10 kişiyle sınırlı olarak yönlendirdiği her yeni emekli için 150 lira promosyon veriyor. Böylece promosyon tutarı da 300 lira artmış oluyor.

 

TÜM EMEKLİLER ALABİLİR Mİ?

 

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Ödemeler nakit yapılıyor.

NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK?

 

Yapılan anlaşmaya göre, 500 ila 750 lira arasında değişen ödemeler anlaşmaya müteakiben peşin olarak yapılacak. Promosyon alabilmek için emeklilerin maaşını aldıkları bankalara gidip 3 yıl geçerli olan promosyon sözleşmesini imzalamaları gerekiyor.

DİĞER BANKALAR ASGARİ TUTARIN ÜZERİNE ÇIKAR MI?

 

Dün imzalanan protokolle ödenecek asgari promosyon tutarı belirlendi. Bankalar inisiyatifleri ile bu tutarın üzerinde ödeme yapabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu diğer bankalarla da protokol imzalayacak. Özel bankalar yüksek promosyon teklifleri sunarak emeklileri cezbetmeye çalışıyor. Bazı bankalar bin 250 liraya kadar promosyon ödemesi yapıyor.

BAŞVURUDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

 

Bazı bankalar ek ürün kullanımı ve başka emekli getirme gibi koşullarla promosyon tutarını artırıyor. Emeklilerin kampanyaların koşullarını detaylıca okumaları önem taşıyor.

AYNI BANKADAN ALMA ZORUNLULUĞU VAR MI?

 

Sözleşme süresi sona eren emekliler istediği bankayı seçerek ikinci promosyonları oradan alabilir. Süre dolmadan da banka değiştirilmesi söz konusu. Kredi kullanmayan emekliler kalan sürenin promosyonunu iade ederek ayrılabilir.

ZİRAAT BANKASI'NIN ÖDEME TAKVİMİ NEDİR?

 

Üç yıllık taahhütname alma sürelerine göre, örneğin Nisan 2017'de sözleşme imzalayanın süresi bu nisanda bitiyor. Süresi dolduğu anda taahhütnamesini vererek ya da internette mobil uygulamadan başvurarak promosyon alabilecek.




Bu haber 6265 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Türkiye Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüsleri Güzergahları
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
    ÇAKICI REİS SON KLİP www maraskenthaber com
  • Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
    Amerikalı Çocuklar Türk Yemeklerini Tadıyor!
  • Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
    Leğenin İçindeki Gorilin Profesyonellere Taş Çıkartan Dans Performansı
  • Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
    Avrupa'nın En Uzun Bacasına Tırmanan Çiftin Akıllara Durgunluk Veren Macerası
  • Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
    Kütür Kütür Bambu Ağacı Yiyen Panda
  • Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
     Pixar Filmlerinin 1984'ten Günümüze Evrimi
VİDEO GALERİ
YUKARI